Rødbedehummus

Hummus er et rigtig lækkert smørepålæg, som man let kan variere i smag og farve. Tidligere har jeg lavet en Urtehummus, men i dag deler jeg min opskrift på vegansk rødbedehummus! Den er helt fantastisk smuk i farven, og ved at bruge rødbeden rå og dermed ikke koge den, beholder den alle sine vitaminer og mineraler, som vi jo gerne vil have glæde af 😉

Rødbedehummus-6079

Til 1 stor skål rødbedehummus skal du bruge:

  • 1 dåse kikærter
  • 3 små rødbeder (ca. 180-200 g)
  • 2 tsk. tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. himalaya salt
  • Lidt stødt peber

Sådan gør du:

Rødbedehummus-6081 Rødbedehummus-6082Rødbedehummus-6083Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern eller i din foodprocessor. Blend det derefter sammen med de resterende ingredienser i din foodprocessor, indtil det har fået en ensartet konsistens. Smag til undervejs.

Rødbedehummus-6089

Hæld den flotte rødbedehummus over i f.eks. en glasbeholder og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uges tid. Hvis det skal serveres, kan du pynte den med nigellafrø eller sesamfrø, samt lidt grønt på toppen som koriander, persille eller toppen fra bladselleri 😉

Rødbedehummus-6086

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *