Rabarbermos med æble og ingefær

Det er sæson for rabarber, og derfor får du her en skøn og frisk opskrift på rabarbermos med æble og ingefær. Denne mos smager skønt af rabarber og har samtidig et krads af ingefær. Derudover er den lidt til den syrlige ende, da jeg ikke har brugt så mange dadler til at søde med, fordi jeg godt kan lide den lidt syrlig. Du kan dog sagtens tilføje flere dadler, hvis du gerne vil have den sødere, det kommer måske også an på, hvad du vil bruge denne skønne rabarbermos til 😉

Rabarbermos kan bl.a. bruges som mos ovenpå grød, som fyld i pandekager eller på vafler. Det kan spises sammen med is eller kage. Mosen kan også blandes sammen med andre ingredienser i f.eks. en smoothie.

Rabarber indeholder ikke ret mange kalorier, men derimod en masse fibre, calcium, magnesium, E-vitamin og C vitamin. Det høje fiberindhold gør at rabarber mætter betydeligt. Stænglerne er røde, og det skyldes deres høje indhold af anthocyaniner, som har en antioxidant effekt i kroppen. Rabarber er altså rigtig sunde!

Til 2 store patentglas (eller ca. 2 liter) skal du bruge:

  • 16 stilke rabarber
  • 5 æbler
  • 100 g dadler (eller mere hvis du vil have den mere sød)
  • 30 g ingefær
  • Citronsaft fra ½ citron
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 dl. vand

Sådan gør du:

Vask rabarberen og skær enderne fra. Skær stænglerne i ca. 1 cm. store stykker, og put dem derefter over i en STOR gryde. Vask og skær æblerne i mindre stykker og fjern selvfølgelig kernehuset først. Udsten dadlerne, hak dem i mindre stykker og bland dem i. Tilsæt citronsaft og vaniljepulver. Riv så ingefæren på et rivejern og put også det i gryden sammen med vandet.

Lad det koge op og skru lidt ned for styrken når det koger. Rør ofte i gryden og når væsken begynder at blive mere og mere cremet, kan du skrue ned på lav varme og sætte låg på. Herefter skal der kun røres en gang i mellem indtil mosen er færdig. Hvis du ikke synes, at mosen er moset nok, kan du sagtens bruge en staveblender til sidst, for at få mosen mere ensartet 😉

Lad rabarbermosen køle af og put den herefter over i skoldet patentglas. Opbevar dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i over 1 uge.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂