Rå chokoladekage med hasselnøddecreme

Næsten alle elsker chokolade, og det gør vi også hjemme hos mig! For nylig var det tid til en ordentlig omgang selvforkælelse med masser af chokolade, ud af det kom denne ultra lækre rå chokoladekage med hasselnøddecreme! Eftersom min opskrift på Hjemmelavet sund nutella blev sådan et hit, er jeg sikker på, at du også vil elske denne her opskrift, da den skønne hasselnøddecreme egentlig bare er den sunde nutella! 😀

Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9601

Til en form på 20×10 cm. skal du bruge disse ingredienser:

Bunden:

  • 200 gr. valnødder
  • 225 gr. bløde dadler
  • 30 gr. rå kakaopulver
  • 50 gr. kokosmel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. himalaya salt

Hasselnøddecremen:

  • 200 gr. hasselnødder
  • 200 gr. bløde dadler
  • 1 lille avocado
  • 35 gr. kokosolie
  • 30 gr. rå kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 150 ml. mandelmælk

Sådan laver du rå chokoladekage med hasselnøddecreme:

Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9580 Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9581Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9582 Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9583Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9584

Start med at lave bunden. Blend valnødderne i din foodprocessor indtil det er blevet til bittesmå stykker, og tilsæt så de øvrige ingredienser og blend igen, til det har fået en lettere klistret konsistens. Fordel det i din form.

Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9585 Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9586Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9587 Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9588Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9590

Brug så din foodprocessor igen, (ingen grund til at vaske den op) og hæld hasselnødderne i, og blend indtil det også er blevet til bittesmå stykker. Tilsæt så de resterende ingredienser og blend indtil det er blevet til en lækker cremet masse. Brug ca. 2/3 af hasselnøddecremen, og fordel den udover bunden. Gem resten i en lukket beholder, og brug det som lækker Hjemmelavet sund nutella!

Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9608

Dæk kagen til, og sæt den ind i køleskabet, hvor den skal stå og gøre sig mere stiv i det. Efter et par timer er den klar til, at blive skåret og serveret. Pynt med f.eks. frysetørret jordbær.

Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9615Rå chokoladekage med hasselnøddecreme-9618

Og så er det tid til chokoladenydelse! 🙂