Påskesalat med ramsløg

Da det er påske, og sæson for ramsløg har jeg lavet en skøn påskesalat med ramsløg. Den er fyldt med smag, farve, næring og energi. Og det kan vi li’! 😉

Salaten indeholder også lækre asparges. Jeg har valgt at spise aspargesene rå, da jeg gerne vil have salaten så frisk, rå og naturlig som mulig, så bevarer vi også alle vitaminer og mineraler. De kan dog sagtens koges, hvis du bedre kan lide det.

Ramsløg er som sagt i sæson i øjeblikket, og derfor skulle de også med i denne opskrift. Udover at ramsløg smager fantastisk, så elsker jeg dem også fordi de gror vildt i naturen. En gave fra naturen til os, så det benytter jeg mig af. Ramsløg gror ofte i skovbunden, og jeg har også været så heldig, at finde dem ved stranden. Ramsløg smager og dufter mildt af hvidløg, og de er også rigtig sunde. De indeholder en stor mængde C-vitamin og har samme gode egenskaber som hvidløg, da de også er betændelseshæmmende, blodtrykssænkende og styrker dit immunforsvar.

Til 1 stor salat skal du bruge:

 • 1 blomkål
 • 150 g kogte kikærter
 • 1 avocado
 • 1 gul snackpeber
 • 5 asparges
 • 10 tomater
 • God håndfuld mungbønnespirer
 • 6 friske ramsløg
 • En håndfuld frisk koriander
 • En sjat ekstra jomfru olivenolie
 • Saften fra ½ lime
 • Smag til med urtesalt
 • Pynt med spiselige blomster som f.eks. stedmoderblomster

Sådan gør du:

 

Start med at blend blomkålen via din foodprocessor. Hæld det over i en stor salatskål og tilsæt kikærterne og bønnespirerne. Skær grøntsagerne i små stykker, hak de friske ramsløg og koriander og bland det i salatskålen. Tilsæt olivenolien, limesaften og lidt urtesalt.

Jeg har også lavet en video, hvor jeg viser der præcis hvordan du laver påskesalaten! Se med herunder og bliv dejlig sulten 😉

Velbekomme!

Rigtig god påske! 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂