Antiinflammatorisk gulerodsjuice

Dette er en rigtig dejlig grøntsagsjuice, som er sød og frisk i smagen og samtidig sund. De fleste af ingredienserne i Antiinflammatorisk gulerodsjuice har altså en antiinflammatorisk effekt i din krop, og vil derfor hjælpe med at bekæmpe inflammationer.

En inflammation er en betændelsestilstand, som kan opstå af flere årsager. Ofte på grund af et for højt indtag af inflammationsfremmende omega 6 fedtsyrer fra kød og mælkeprodukter, i kombination med for lavt et indtag af inflammationsdæmpende omega 3 fedtsyrer fra fisk, nødder, avocado, hørfrø og hampefrø. Stress spiller også en betydelig rolle for udviklingen af betændelse i kroppen. Man kan derfor hjælpe kroppen ved at spise rigtigt, være fysisk aktiv og have ro, glæde og balance i sindet, og på den måde dæmpe inflammationen.

Antiinflammatorisk gulerodsjuice-0063

Gurkemeje virker antiinflammatorisk på grund af stoffet curcurmin, og ingefær styrker immunforsvaret, da det er virus- og bakteriebekæmpende. Citroner indeholder store mængder C vitamin, som er en antioxidant der hjælper med at styrke kroppens immunforsvar og bekæmpe frie radikaler og toksiner i vores krop. Dermed har citron gode antiinflammatoriske egenskaber. Persille er ligeledes inflammationsdæmpende med dens høje indhold af C-vitamin. Gulerødder indeholder også værdifulde mængder af antioxidanter, nemlig både C-vitamin og beta-caroten.

Denne juice vil blive endnu mere antiinflammatorisk, ved at du er rolig og glad, imens du laver den og drikker den. Træk vejret helt ned i maven, for at få ro og balance imens du nyder juicen.

Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9933

Til 2 store glas skal du bruge:

  • 700 gr. gulerødder (ca. 7 stk.)
  • 1/2 agurk
  • 2 stængler af blegselleri
  • 60 gr. fennikel
  • 1 stor pære
  • 20 gr. frisk persille
  • 1/4 citron med skal
  • 5 gr. frisk gurkemeje
  • 5 gr. frisk ingefær
  • Evt. lidt hørfrøolie eller hampefrøolie

Sådan gør du:

Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9947 Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9949

Klargør alle grøntsager, dvs. vask dem og skær ender af, fjern kernehus, og skær i mindre stykker så det passer i din juicer. Juice så det hele. Jeg anbefaler at du presser gurkemeje, ingefær, citron og persille først, så al deres saft når at rende ud i saftkanden. Derefter de resterende grøntsager. Rør rundt i saftkanden og hæld over i 2 glas.

Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9952Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9963

Drik den gerne med det samme, så du får flest mulige vitaminer og mineraler, da holdbarheden af disse forsvinder med tiden.

Antiinflammatorisk gulerodsjuice-9959