DET SØRME, DET SNART, DET JUL! Nu er der ikke længe til, og jeg er hermed gået på juleferie 😀 Det fejrer jeg med denne konfekt med hjemmelavet marcipan. Uhmenum det er lækkert og sjovt at lave 😉
Ud af denne opskrift var der marcipan tilovers. Det brugte jeg til at putte ind i dadler med hakket pistaciekerner på toppen. Men hvis du ikke ønsker at lave andet slags konfekt, så skal du bare bruge 2 plader chokolade i stedet for 😉
Til 21 stk. konfekt ”burgere” skal du bruge:
Hjemmelavet marcipan:
- 150 g mandler
- 3 spsk. madlavningsmandelolie
- 30 g sirup (jeg brugte kokossirup)
- 1 tsk. vaniljepulver
- Rødbedesaft fra 30 g skrællet rødbede (skal kun bruges til ca. halvdelen af marcipanen)
- 1 plade chokolade (100 g)
Pynt til chokoladen:
- Frysetørrede hindbær
- Hakkede pistaciekerner
- Hybenpulver
- Kokosmel
- Pecannødder
- Granatæblekerner
Sådan gør du:
Sæt mandlerne i blød i vand natten over. Næste dag hælder du vandet fra og hælder kogende vand over mandlerne. Lad dem stå i et par minutter, og hvis de derefter stadig ikke smutter let, så hæld en ny omgang kogende vand over mandlerne. Smut alle mandlerne og put dem derefter i din foodprocessor sammen med madlavningsmandelolien, siruppen og vaniljepulveret. Blend det indtil det har samlet sig som marcipan.
Skræl din rødbede og riv den på et rivejern. Pres saften ud af den revne rødbede og over i en lille skål. Tag så ca. halvdelen fra af marcipanen, eller lidt mere, og ælt rødbedesaften ind i det.
Stil begge farver marcipan i køleskabet imens du smelter chokoladen over vandbad. Hak chokoladen først. Jeg har endnu ikke lært at temperere chokolade (ønsker mig faktisk et digitalt termometer i julegave, så jeg kan komme i gang!) men hvis du kan, så gør endelig det, det ser jo meget smukkere ud med blankende chokolade. Når chokoladen er klar, lægger du et ark bagepapir på køkkenbordet. Tag så en teske, fyld den op med smeltet chokolade og lav et rund form på bagepapiret. Fortsæt sådan indtil du har 42 chokoladecirkler (eller ca. 84 hvis du vil bruge al marcipanen, og dermed bruger 2 plader chokolade.)
Put så din pynt på chokoladen inden den smelter. Lad det derefter stå og størkne og når chokoladen er klar, kan du lave små kugler af marcipanen og putte imellem to runde chokoladecirkler, så det bliver som en konfekt ”burger”. Pres dem let sammen og put dem i din kagedåse. Kagedåsen skal helst opbevares i køleskabet, så konfekten holder sig fast og kold.
Rigtig god fornøjelse, og rigtig glædelig jul til dig og dine 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂