Dette er en vegansk pesto, og den er derfor helt uden ost. Jeg bruger gærflager, som er med til at give pestoen en lækker cremet smag.
Jeg elsker basilikum og har stor glæde af min flotte basilikumsplante. Ofte bruger jeg bladene som ekstra smagsgiver ovenpå aftensmaden, men nu ville jeg også lave en lækker pesto med masser af basilikumsblade.
Til 1 lille portion skal du bruge:
- 30 g pinjekerner
- 1 stor håndfuld basilikumsblade (ca. 15 g)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 tsk. gærflager
- ½ tsk. himalaya salt
Sådan gør du:
Skyl basilikumsbladene og put dem i din foodprocessor eller mini hakker sammen med de resterende ingredienser. Blend indtil det har fået en nogen lunde ensartet konsistens og smag til. Hæld pestoen over i en lille beholder og server f.eks. som dyppelse til din aftensmad, som smørelse på dit brød eller bland det i en salat!
Vegansk pesto skal opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en lille uges tid.