Elsker du chokoladekage? Eller har du brug for en opskrift til en fødselsdagsfest? Jeg har lavet en glutenfri og vegansk fødselsdagskage, som smager dejligt at kakao og kokos. Den er både børnevenlig og voksenvenlig, og kan pyntes helt efter eget valg. Kagen er uden raffineret sukker!
Jeg lavede denne fødselsdagskage til min datter Novas 1 års fødselsdag. Du kan læse om fødselsdagen her, hvis du vil.
Cremen er toppen over i’et, og altså et must til kagen. Hvis du skal bruge kagen til en mandlig fødselar, så kan du blande græskarkernepulver i cremen for en grøn farve, i stedet for rødbedepulver.
Til 1 stor kage som fylder en bradepande skal du bruge:
Til kagen:
- 8 spsk. hørfrøpulver (mal selv hørfrøene til pulver)
- 16 spsk. vand
- 160 g kokosolie
- 3 dl plantedrik (se min opskrift her)
- 200 g kokossukker
- 200 g boghvedemel
- 200 g quinoamel
- 80 g usødet kakaopulver
- 4 tsk. xanthan gum
- 4 tsk. bagepulver
Til cremen:
- 200 g cashewnødder (iblødsatte inden brug)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk vaniljepulver
- 150 g dadler
- 4 spsk. rødbedepulver
- Pynt f.eks. med brombær og hindbær.
Sådan gør du:
Aftenen inden (eller minimum 8 timer inden) sætter du cashewnødderne i blød i vand.
Start så med at lave cremen. Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem op i din foodprocessor. Tilsæt kokosmælken, vaniljepulveret, rødbedepulveret (eller andet sundt pulver til at farve med) samt udstenede dadler. Blend nu indtil det har fået en god cremet konsistens. Put det over i en skål og opbevar det i køleskabet indtil du er klar til at putte det på kagen. Så får cremen også sat sig bedre og stivner mere.
Lav så selve kagen. Bland hørfrøpulveret med vandet i en lille skål, og lad det stå og trække. Imens smelter du kokosolien og blander den i en stor røreskål sammen med plantemælk og kokossukker. Bland de tørre ingredienser i en anden skål. Når hørfrøpulveret har trukket vandet til sig, blander du den i væsken, og herefter hælder du de tørre ingredienser over i. Rør nu godt og grundigt. Put kagen over i en bradepande med bagepapir.
Put kagen ind i en forvarmet ovn på 180 grader, hvor den skal bages midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Når kagen er færdig lader du den køle af på en forhøjet rist. Når den er kold smører du creme på toppen og pynter den med bær. Du kan f.eks. skrive fødselarens navn med bærrene eller lave et mønster. Gem den resterende creme og server den ved siden af kagen, nogen foretrækker nemlig mere creme!
Hvis der er kage tilbage, så kan den sagtens opbevares i køleskabet og holde sig i flere dage, dog bliver kagen mere tør.
Rigtig god fødselsdag eller bare rigtig hyggelig kagetid! 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.