Glutenfri og vegansk chokoladekage med ribs, som er ”vanvittig god”! Det var i hvert fald min mands kommentar da han spiste den, og jeg vil give ham ret.
Den er faktisk vanvittig god, ikke for tør eller våd, den har en sprød skorpe, den er let indeni, den smager skønt af chokolade blandet med de lettere syrlige ribs indimellem, og så var den oven i købet ret let at lave! 🙂 Nu skal du se hvordan:
Til 1 kage med 8 store stykker skal du bruge:
- 3 spsk. hørfrøpulver
- 6 spsk. vand
- 60 g kokosolie
- 1 dl. rismælk
- 100 g kokossukker
- 100 g boghvedemel
- 50 g quinoamel
- 40 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. xanthan gum
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. Himalayasalt
- 50 g ribs
Sådan gør du:
Mal hørfrø til pulver og bland hørfrøpulveret med vand i en lille skål. Lad det stå og trække. Bland de tørre ingredienser i en stor skål: boghvedemel, quinoamel, kakaopulver, vaniljepulver, xanthan gum, bagepulver og salt. Smelt så kokosolien og put den over i en anden stor skål sammen med rismælk, kokossukker og hørfrømassen. Bland det godt og tilsæt så vaskede og ribbede ribs. Hæld de tørre ingredienser i og bland nu godt til du har fået en god kagedej. Put dejen i en form med bagepapir og sæt ind i en forvarmet ovn på 200 g uden varmluft (med varmluft 180 g).
Kagen skal bages i ca. 30 minutter. Når den er færdig tag den ud og lad den køle lidt af inden du skærer i den. Spis kagen med friske ribs ved siden af 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂