Jeg har lavet en efterårsjuice med græskar, som er både frisk og sød i smagen. I denne smukke efterårstid er græskar nemlig i sæson.
Opskriften finder du også i min e-bog: “Farverige juices” – en e-bog med sunde og lækre juiceopskrifter!
Oftest har jeg brugt græskar til aftensmaden, men den anden dag fik jeg lyst til at prøve at bruge græskar på en anden måde! Nemlig som en juice, for græskar kan sagtens spises råt og dermed også juices!
Græskar er en sund grøntsag, og i denne opskrift har jeg brugt hokkaido græskar. De stammer oprindeligt fra den japanske ø Hokkaido, hvor de trives i næringsrig vulkanjord. I dag dyrkes hokkaido også i andre lande bl.a. Danmark. Hokkaido indeholder bl.a. betacoten, C-vitamin, B-vitaminer og mineraler som jern, kalk og magnesium.
Til 2 store glas (ca. 750 ml.) skal du bruge:
- ½ hokkaido græskar
- 2 store gulerødder
- 2 gule beder
- 2 æbler
- 1 gul peberfrugt
- ½ citron
- 15 g ingefær
- 10 g gurkemeje
Sådan gør du:
Tilbered dine grøntsager og skær dem så de passer ned i din juicemaskine. Følg derefter dens instrukser. Rør rundt i juicekanden inden du hælder det over i glas.
Rigtig skønt efterår til dig!
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂