Jeg har lavet glutenfrie og veganske chokoladesnegle, som smager skønt af chokolade og vanilje, og så er de sprøde udenpå. De minder meget om min opskrift på kanelsnegle, det er sådan set bare fyldet der er anderledes 😉
Chokoladesneglene er aller lækrest lige når de er taget ud af ovnen og har kølet af. Dog kan de sagtens varmes op igen i små 10 minutter, og så er de så gode som da de var helt friske. Chokoladesneglene holder sig et par dage, og kan ellers fryses ned.
Til ca. 26 stk. chokoladesnegle skal du bruge:
- ½ pakke gær
- 3 dl vand
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk. himalaya salt
- 150 g boghvedemel
- 150 g hirsemel
Chokoladefyld:
- 150 g dadler
- 20 g kakaopulver
- 40 g kokosolie
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1 dl vand
Sådan gør du:
Smuldr gær i en stor røreskål og varm 3 dl vand i en elkedel eller gryde til det er lunkent. Bland så vandet med gæren, så gæren opløses, og bland loppefrøskaller og salt i. Lad det stå i ca. 5 minutter. Imens måler du melet op og det røres i derefter. Lad det stå overdækket og hæve i ca. 30 minutter.
Imens laver du chokoladefyldet: Udsten dadlerne og put dem i din foodprocessor sammen med kakaopulver, kokosolie, vaniljepulver og vandet. Blend nu indtil det har fået en ensartet konsistens, og stil til side indtil dejen har hævet.
Når dejen har hævet, skal den rulles ud på et meldrysset bord. Prøv så vidt muligt at rulle den ud som en rektangel. Smør chokoladefyldet ud på dejen, men undlad ca. 5 cm øverst på den lange side. Rul den nu på den lange side nede fra og op. Brug lidt vand til at sætte dejen sammen med til sidst, hvis den ikke selv klistrer. Skær så ca. 1,5 cm tykke skiver og form dem nogen lunde runde og lettere flade på en bageplade med bagepapir. Sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de skal bages i ca. 30 minutter.
Uhmenum nu skal der guffes chokoladesnegle! 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂