Glutenfrie og veganske chokoladesnegle

Jeg har lavet glutenfrie og veganske chokoladesnegle, som smager skønt af chokolade og vanilje, og så er de sprøde udenpå. De minder meget om min opskrift på kanelsnegle, det er sådan set bare fyldet der er anderledes 😉

Chokoladesneglene er aller lækrest lige når de er taget ud af ovnen og har kølet af. Dog kan de sagtens varmes op igen i små 10 minutter, og så er de så gode som da de var helt friske. Chokoladesneglene holder sig et par dage, og kan ellers fryses ned.

Til ca. 26 stk. chokoladesnegle skal du bruge:

  • ½ pakke gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. himalaya salt
  • 150 g boghvedemel
  • 150 g hirsemel

Chokoladefyld:

  • 150 g dadler
  • 20 g kakaopulver
  • 40 g kokosolie
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6812 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6813Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6814 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6818

Smuldr gær i en stor røreskål og varm 3 dl vand i en elkedel eller gryde til det er lunkent. Bland så vandet med gæren, så gæren opløses, og bland loppefrøskaller og salt i. Lad det stå i ca. 5 minutter. Imens måler du melet op og det røres i derefter. Lad det stå overdækket og hæve i ca. 30 minutter.

Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6815 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6817

Imens laver du chokoladefyldet: Udsten dadlerne og put dem i din foodprocessor sammen med kakaopulver, kokosolie, vaniljepulver og vandet. Blend nu indtil det har fået en ensartet konsistens, og stil til side indtil dejen har hævet.

Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6819 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6820Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6822 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6823Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6824 Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6825Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6826

Når dejen har hævet, skal den rulles ud på et meldrysset bord. Prøv så vidt muligt at rulle den ud som en rektangel. Smør chokoladefyldet ud på dejen, men undlad ca. 5 cm øverst på den lange side. Rul den nu på den lange side nede fra og op. Brug lidt vand til at sætte dejen sammen med til sidst, hvis den ikke selv klistrer. Skær så ca. 1,5 cm tykke skiver og form dem nogen lunde runde og lettere flade på en bageplade med bagepapir. Sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de skal bages i ca. 30 minutter.

Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6828Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6839Glutenfrie og veganske chokoladesnegle-6841

Uhmenum nu skal der guffes chokoladesnegle! 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *