I dag er det fastelavn! Og nu har jeg lavet flere fastelavnsboller, og disse her er anderledes end de forrige jeg lavede ( Glutenfrie og veganske fastelavnsboller ) Det gode ved disse åbne fastelavnsboller med hindbærskum er, at de er lette at lave. Dog er de mere besværlige at spise, da fyldet let falder ud af bollen.
En god løsning til det er, at spise først den ene halvdel af bollen, og derefter den anden, med fyld på begge. De smager virkelig godt, og er selvfølgelig også helt glutenfrie, laktosefrie og veganske.
For at lave 6 stk. skal du bruge:
- ½ pakke gær
- 3 dl vand
- 2 spsk. loppefrøskaller
- ½ tsk. himalaya salt
- 1 tsk. æblecidereddike
- 25 g kokossukker
- 100 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsrismel
Til hindbærskum:
- vegansk piskefløde
- 75 g frosne optøede eller friske hindbær
- 1 tsk. vaniljepulver
Kagecreme:
- 1 dl rismælk
- 7 g kartoffelmel
- 10 g kokossukker
- ½ tsk. vaniljepulver
Pynt med kokosfibermel og friske hindbær
Sådan gør du:
Smuldr gær i en stor røreskål og tilsæt lunkent vand. Pisk gæret ud i vandet og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de resterende ingredienser til bollerne, og lad røremaskinen gøre arbejdet. Form så 6 boller af dejen og tilsæt evt. lidt ekstra rismel til hver bolle, så det ikke klistrer til dine hænder. Sørg også for at have rene tørre hænder, når du former bollerne, ellers klistrer det. Stil dem på en bageplade med bagepapir og læg et viskestykke hen over. Lad dem stå og hæve i mindst 30 minutter (jo længere de hæver jo større bliver de.) Sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de skal bages i ca. 20 minutter.
Imens bollerne hæver kan du lave kagecremen: Hæld rismælk i en lille gryde og tilsæt vaniljepulver. Når det næsten koger tilsætter du kokossukker og kartoffelmel og rører rundt hele tiden med et piskeris indtil alle klumper er rørt ud. Hæld det over i en skål og lad det stå og køle ned i køleskabet.
Lav også hindbærskummet nu. Pisk den veganske piskefløde og tilsæt vaniljepulver og optøede hindbær. Mos hindbærrerne ud i skummet, så den får en flot lyserød farve.
Når bollerne er færdige i ovnen og afkølet, skærer du dem over, og putter lidt kagecreme på hver underdel og til sidst hindbærskummet. Put overdelen oven på og drys med kokosfibermel og et frisk hindbær.
Rigtig god fastelavn! 🙂
Bliv inspireret til at lave andre skønne retter via mine e-bøger i dette link 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂