Glutenfrie pitabrød med vegansk fyld er blevet til en livret herhjemme! Det smager så skønt og er faktisk slet ikke så svært at lave! 😀
Da min kæreste Christian ikke tåler gluten, har jeg i efterhånden mange år ikke fået pitabrød til aftensmad. Ja lige indtil fornylig, hvor jeg fik sådan lyst til det. Jeg har altid før tænkt, at det ville være for svært selv at bage, men sikke noget vrøvl. Det er da kun så svært, som jeg selv gør det til, og faktisk var det slet ikke svært… overhovedet! Ved at bage dem selv, kan du få dem lige som du vil have dem. Og dermed blev disse her glutenfrie, laktosefrie, økologiske og helt klart bedre og sundere end dem i butikkerne.
Her får du altså en opskrift på glutenfrie pitabrød med vegansk fyld til ca. 2 personer.
Til 6 pitabrød skal du bruge:
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1/2 tsk. himalaya salt
- 1 spsk. nigellafrø
- 100 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsrismel
Til det veganske fyld skal du bruge:
- 1 løg
- 1/2 peberfrugt
- 1 pakke hakket veggie ca. 180 g (fra f.eks. Naturli’)
- 2 tsk. sød paprika
- 3 tsk. oregano
- 1/3 tsk. muskatnød
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt koriander
Til den veganske dressing skal du bruge:
- 1/2 portion vegansk yoghurt (fra f.eks. Alpro)
- 1 tsk. himalaya salt
- 1 tsk. stødt sort peber
- 2 spsk. citronsaft
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 fed hvidløg
Andet fyld f.eks:
- Tomater
- Agurk
- Peberfrugt
Sådan gør du:
Bland lunkent vand (koldt vand varmet op) med gæren og tilsæt loppefrøskallerne. Lad det stå et par minutter indtil det er blevet gele-agtigt. Tilsæt så de resterende ingredienser til dejen og lad røremaskinen gøre arbejdet, eller ælt selv dejen med hænderne. Dejen skal være lidt klistret. Lav så 6 boller på et meldrysset bord og pres dem flade og runde som pitabrød på en bageplade med bagepapir på. Lad dem stå overdækket og hæve i en times tid.
Imens kan du forberede dressingen. Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og smag til. For at udnytte ventetiden, kan du også skære grøntsagerne i små bidder og anrette på en tallerken.
Når pitabrødene næsten er færdige med at hæve, tænder du ovnen på 250 grader, og putter dem ind, når ovnen er varm. De skal have max 10 minutter.
Imens laver du det veganske fyld. Hak løget og steg det på en pande med kokosolie indtil de er gennemsigtige. Skru ned på middelvarme og tilsæt det hakkede veggie samt hakket peberfrugt. Rør godt rundt på panden og put krydderierne i blandingen. Lad det stå på lav varme indtil pitabrødene er helt færdige.
Åben så pitabrødene i den ene ende med en kniv og put dressing, grøntsager og veggie fyld i dem 😉
Hvis du er interesseret i flere lækre aftensmadsretter, så kan du købe min e-bog “Syv sunde slags aftensmad” lige her 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂