Palmekåls-wraps

Jeg synes, at palmekål har en utrolig smuk grønlig farve, så selvfølgelig skulle den bruges til en opskrift. Jeg havde længe tænkt, at jeg ville prøve at lave palmekåls-wraps, da kålen er passende smal og aflang til det, så da jeg så økologisk palmekål i butikken var det bare med at købe det 😉 Den smager lidt som grønkål, men er alligevel sin egen. Palmekål er som alle andre kål fiberrig og en god kilde til vitaminer som C-vitamin, B-vitaminer, A-vitaminet betacaroten og mineraler som kalium, fosfor, kalcium, magnesium og jern.

Palmekåls-wraps-3872

Til 2-4 portioner skal du bruge:

 • 1 bundt palmekål
 • 200 g pintobønner (gram inden iblødsætning)
 • 150 ml brune ris
 • 300 ml vand
 • 1 sød kartoffel
 • 1 gulerod
 • 1/2 squash
 • 1 løg
 • Frisk rosmarin
 • 1/2 tsk. himalaya salt
 • 1 tsk. sød paprika
 • 1 knsp. cayennepeber

Sådan gør du:

Palmekåls-wraps-3845 Palmekåls-wraps-3846Palmekåls-wraps-3847 Palmekåls-wraps-3850

Sæt bønnerne i blød i vand dagen inden de skal bruges. Kog dem derefter i nyt vand i ca. 45 minutter. Hak nu løget og skær de resterende grøntsager i små tern. Steg løget med kokosolie i en gryde, og når det er gennemsigtigt tilsætter du grøntsagerne, risen og vandet og rører godt rundt. Hak så den friske rosmarin i bittesmå stykker og put i sammen med de andre krydderier. Lad det koge op, og skru derefter ned på lav varme, og lad det stå indtil vandet er trukket ind i risen, det tager ca. 20-30 minutter.

Palmekåls-wraps-3855 Palmekåls-wraps-3874

Når bønnerne er færdige hælder du vandet fra og blander bønnerne med risen i gryden. Vask nu palmekålsbladene og brug den øverste del af bladet, altså der hvor stilken ikke er så hård. (Du kan godt tage hele bladet, men stilken er så hård, at den kan være svær at tygge.) Tag nu en klat af risretten og placer på bladet. Rul den sammen og stik en tandstik igennem, for at holde bladet på plads.

Palmekåls-wraps-3861Palmekåls-wraps-3859Palmekåls-wraps-3866

Hvis du er interesseret i flere lækre opskrifter, så kan du købe min e-bog “Syv sunde slags frokost” lige her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *