Endelig er det blevet let at få glutenfri pasta. Urtekram har lavet flere varianter. Derfor er det på tide med en glutenfri pastasalat her på bloggen. I denne opskrift bruger jeg en pasta lavet på ris, og den smager virkelig godt og fuldstændig som almindelig pasta. Det er en pastasalat med en masse grøntsager, som gør retten frisk, sund og flot at se på. I opskriften bruger jeg en spiralizer, for at lave lange og fine strimler af squash. Hvis du ikke har sådan en, kan squashen fint undlades. Glutenfri pastasalat er hurtig og let at lave, og så er den lækker som både aftensmad og frokost.
Til 1 stor portion skal du bruge:
- 100 gr. glutenfri pasta (f.eks. fra Urtekram)
- 120 gr. broccoli
- 120 gr. blomkål
- 100 gr. grønne bønner
- 100 gr. squash
- 1 avocado
- 1 gulerod
- Pesto (hjemmelavet eller fra f.eks. Urtekram)
Sådan gør du:
Skyl squashen, tag din spiralizer frem og lav fine lange strimler af den. Put det direkte ned i din tallerken. Skræl guleroden hvis nødvendigt, og skær så tynde skiver af den og put det til side i en lille skål. Skyl nu broccoli, blomkål og bønner. Skær broccoli- og blomkålshovederne i mindre stykker hvis de er store, og skær enderne af bønnerne. Put det hele op i en stor gryde med vand. Sæt den til at koge. Når det koger, skruer du ned på middel varme, og lader det stå i ca. 7 minutter. Imens koger du rigeligt med vand i en anden gryde sammen med en smule himalaya salt. Når det koger, tilsætter du pastaen, og skruer ned på middel varme. De skal have ca. 10 minutter uden låg, men følg instrukserne på indpakningen. Imens skærer du din avocado ud i firkanter, og putter på tallerkenen.
Når grøntsagerne og pastaen er færdige, hælder du vandet fra, og blander det hele godt sammen på tallerkenen. Bland det med enten en hjemmelavet pesto eller en du har købt. Jeg anbefaler Urtekrams pesto, som er vegansk.
Bland til sidst gulerodsskiverne i og pynt med dem på toppen.