Rød mælkebøttejuice er en smuk og sund grøntsagsjuice med en lettere bitter smag, blandet med det søde fra æblerne og rødbeden. Det er en basisk juice med mange mineraler og vitaminer. Hvis du ikke har smagt mælkebøttejuice, så har du chancen nu 😉
Mælkebøtter er rige på mineraler som kalium, calcium, mangan, jern, fosfor og magnesium. Mælkebøtter indeholder også store mængder A-vitamin og K-vitamin. Mælkebøtten er god, hvis mavesækken ikke tømmer sig ordentligt, og der er tendens til forstoppelse. Den fungerer som et mildt afførende middel, der fremmer fordøjelsen, stimulerer appetitten, og afbalancerer de naturlige og gavnlige bakterier i tarmene. Den er derfor god som et udrensningsmiddel til afgiftning af kroppen.
Til 2 glas (ca. 7 dl.) skal du bruge:
- 40 g mælkebøtteblade
- 3 små rødbeder (ca. 220 g)
- 1/2 agurk
- 2 æbler
- 2 gulerødder
- Stilken af 1 broccoli
- 2 stængler af bladselleri
- 1/2 citron med skal
Sådan gør du:
Pluk mælkebøtterne og skyl dem grundigt i vand. Skyl og klargør resten af grøntsagerne, så de passer ned i din juicemaskine, og følg dens instrukser. Pynt evt. med en mælkebøtteblomst, de er jo så smukke! 🙂
Du kan også se med her i videoen, hvor jeg viser dig hvordan du laver rød mælkebøttejuice! 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂