Linsesalat

Denne salat er let at lave og indeholder bl.a. en masse god protein. Derudover er den også dejlig sød og frisk samtidig! Granatæblerne og kakifrugten er i sæson lige nu, så måske er denne linsesalat en idé til dit næste måltid?

Til 2-4 personer skal du bruge:

  • 2 dl. belugalinser
  • 4 dl. vand
  • 1/2 mango
  • 1 kakifrugt (hvis du ikke har kakifrugt, kan du bruge 1 hel mango i stedet for)
  • Stor håndfuld granatæblekerner
  • Saften af 1 lime
  • Skallen af 1 lime
  • Lille håndfuld mynteblade
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie

Linsesalat-5760

Skyl linserne i koldt vand og kog dem i de 4 dl. vand i ca. 25 minutter. Imens skærer du mangoen og kakifrugten i små stykker, og stiller til side.

Linsesalat-5746 Linsesalat-5743Linsesalat-5750

Og nu til dressingen: Hæld olivenolien over i en lille skål, hak myntebladene, pres limen og riv skallen af samme lime. Put det hele ned i skålen med olivenolien og rør rundt. Hvis du ikke allerede har fået granatæblekernerne ud af granatæblet, kan du også gøre dette nu.

Linsesalat-5749

Når linserne er færdige, hælder du dem over i din salatskål, og blander mangoen, kakifrugten og dressingen i, samt dine granatæblekerner. For at linserne suger mest smag til sig, skal det hele blandes imens linserne er varme. Lad det derfor stå og trække i en lille stund.

Linsesalat-5770

Pynt evt. med spiselige blomster som f.eks. tallerkensmækkere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *