Hummus er mega lækkert, let at lave og så er det noget at mit yndlings tilbehør. Dog synes jeg, at en hummus bliver endnu bedre, ved at man blander friske krydderurter i. Det kan f.eks. være de krydderurter du lige har i haven. Jeg har prøvet med lidt forskelligt, og synes det hele smager skønt! I denne her opskrift har jeg brugt basilikum, chokolademynte og timian. Dog er persille også en sikker vinder, hvis du har det i dit køkken/køkkenhave.
Kikærter, som er hovedingrediensen i en hummus, har et højt indhold af protein og kostfibre, og så indeholder de A og E- vitamin, B-vitaminet folat og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink. Kikærter er altså super sunde, og kan samtidig bruges til både hummus, falafler, i gryderetter, supper osv.
Her er opskriften på Urtehummus:
- 1 dåse kikærter
- 1 fed presset hvidløg
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. tahin
- 1/2 tsk. Himalaya salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 knsp. Cayennepeber
- En stor håndfuld basilikum
- En mindre håndfuld mynte (smag til)
- En mindre håndfuld timian (smag til)
Hæld vandet fra kikærterne og put det i din foodprocessor. Skyl de friske krydderurter og bland i sammen med resten af ingredienserne. Kør foodprocessoren indtil din urtehummus har fået en god konsistens. Smag til med de forskellige ingredienser. Måske skal den have mere citron, salt eller olie, det er jo smag og behag 😉
Brug f.eks. din urtehummus som dip til din aftensmad eller oven på en rugbrød til frokost.