Disse kokoskugler er noget helt særligt, da de nemlig ikke indeholder laktose, gluten eller sukker (dog frugtsukker!), som mange kokoskugleopskrifter gør. De er sunde med nogle gode fedtstoffer fra nødderne, kokosolien og chiafrøene, nemlig bl.a. omega 3 som de fleste mennesker får for lidt af.
Til 40 glutenfrie kokoskugler, skal du bruge:
- 150 gr. mandler
- 50 gr. valnødder
- 200 gr. friske dadler
- 50 gr. soltørrede abrikoser
- 20 gr. kokosolie
- 3 spsk. rå kakaopulver
- 2 spsk. chiafrø
- 2 spsk. hybenpulver
- Kokosmel til at trille dem i
Sådan gør du:
Mal først nødderne i din foodprocessor eller stavmixer.
Tilsæt så de udstenede dadler, abrikoser, kokosolien, chiafrøene, hybenpulver og det rå kakaopulver. Blend det godt, indtil det har fået en ensartet masse.
Lav så 40 små kugler og tril dem til sidst i kokosmelet. Opbevar i køleskabet i f.eks. en kagedåse.
De er super gode, at have liggende i køleskabet så man lige kan hapse en, når man har brug for et sundt og sødt kick!