Ramsløgpesto

Ramsløg er i sæson nu, og det har jeg benyttet mig af op til flere gange. I dag vil jeg dele en opskrift med dig på ramsløgpesto. Den smager dejlig kraftigt af ramsløg og er meget let at lave.

Udover at ramsløg smager fantastisk, så elsker jeg dem også fordi de gror vildt i naturen. En gave fra naturen til os, så det benytter jeg mig af. Ramsløg gror ofte i skovbunden, og jeg har også været så heldig, at finde dem ved stranden. Ramsløg smager og dufter mildt af hvidløg, og de er også rigtig sunde. De indeholder en stor mængde C-vitamin og har samme gode egenskaber som hvidløg, da de også er betændelseshæmmende, blodtrykssænkende og styrker dit immunforsvar.

Til en god portion skal du bruge:

  • 100 g ramsløg
  • 30 g pinjekerner
  • 20 g valnødder
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du:

Skyl ramsløgene grundigt. Put derefter det hele i din foodprocessor og blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Smag til og hvis du vil have den endnu mere oliet, så tilsæt mere olivenolie.

Ramsløgpestoen skal opbevares i køleskabet hvor den kan holde sig i en uges tid. Den smager skønt oven på brød eller i en salat 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂