Frisk brændenælde te

Har du lyst til at prøve en ny, sund og anderledes te? Den er ganske gratis og indeholder kun 2 ingredienser! Jeg kalder den for en frisk brændenælde te. Den smager skønt at brændenælder og er let at lave!

Til 2 kopper te skal du bruge:

  • 1 stor håndfuld friske brændenælder (ca. 40 g)
  • Vand til 2 kopper (fyld vand 3 gange i den kop du vil drikke af, så vil det ca. være nok, da der forsvinder en del vand når det koger)

Sådan gør du:

Gå ud og pluk nogle brændenælder. De nyeste og friske skud er de bedste. Tag det øverste af brændenælden uden alt for megen stilk og husk handsker! Vær opmærksom på hvor du plukker dem henne, da det ikke skal være tæt ved vejen eller ved en sprøjtet mark.

Skyl dem så i koldt vand og put dem i en gryde med den mængde vand du skal bruge. Lad det koge op med låg på, og når det koger, lader du det stå og småkoge i ca. 5 minutter. Hæld nu brændenælde teen over i kopperne og nyd teen og dens gode sundhedsmæssige fordele. Det kan du læse mere om her i dette blogindlæg hvis du vil: Brændenælder er super sunde.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂