Jeg elsker grød til morgenmad. Det mætter godt, er let og hurtigt at lave, og så kan toppingen let varieres fra gang til gang. Som noget nyt har jeg nu prøvet at lave grøden om. Jeg har nemlig puttet rødbede i min havregrød, og det blev virkelig vellykket. Den glutenfri havregrød er både flot at se på og smager også skønt.
Havre er en kornsort som fra naturen side ikke indeholder gluten. Men fordi en del havre bliver dyrket på marker med andre glutenholdige kornsorter omkring sig, og på en mark, hvor der har været dyrket andre kornsorter, så kan havren indeholde spor af gluten. Derudover bliver havren forarbejdet i forbindelse med glutenholdige produkter, og kan derfor indeholder rester af gluten. Men heldigvis er der meget strenge krav på glutenfrie havregrynsmarker, og derfor er det slet ikke noget problem at få glutenfrie havregryn.
Rødbeder er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling. De indeholder også C-vitamin, A-vitamin og B-vitaminer. Du får også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig, og så har den et godt indhold af jern. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen.
Til 1 portion skal du bruge:
- 150 ml glutenfrie havregryn
- 300 ml vand
- 1 knivspids himalaya salt
- Ca. 50 g skrællet og revet rødbede (Du kan sagtens bruge mindre eller mere. Jo mere du putter i, jo mere smager den af rødbede og jo kraftigere i farven bliver den, og omvendt hvis du putter mindre i.)
Sådan gør du:
Hæld havregryn, vand og salt i en gryde. Skræl rødbeden og riv den på et rivejern. Når grøden koger skruer du ned på lav varme og rører rødbedestrimlerne i. Rør rundt indtil grøden er færdig og server med diverse frugt, grønt, superfoods på toppen 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂