Disse vegetariske linsedeller har jeg faktisk ligget inde med i lang tid, så nu var det også på tide, at lægge dem ud til dig! De er super lette at lave og smager skønt 🙂 Faktisk indeholder linser ligeså meget protein som kød. Linser, når de er kogte, indeholder bl.a. meget fiber, protein, folat, jern, kobber, mangan og fosfor.
Her har du opskriften på ca. 20 stk. linsedeller:
- 150 ml. grønne linser
- 300 ml. vand
- 1 løg
- ½ squash
- 2 æg
- 2 tsk. rosmarin
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 lille tsk. sort peber
- 1 lille tsk. himalaya salt
- Knivspids cayennepeber
- Kokosolie til stegning
Start med at sætte de grønne linser over sammen med vandet. Når det koger, skruer du ned på lav varme, og lader låget blive på. Det skal nu stå og trække i ca. 40 minutter. Imens hakker du løget, river squashen og putter alle krydderierne i.
Når linserne er færdige, kan du blande æggene i farsen og slutte af med linserne.
Tag så din stegepande frem og hæld kokosolie i den. Jeg bruger en kokosolie uden smag, som fungerer super godt. Grunden til, at jeg bruger kokosolie til stegning, og ikke f.eks. olivenolie er, at det er en af de få fedttyper, der tåler opvarmning, uden at olien ødelægges og uden at der i samme grad, som ved brug af vegetabilske olier, dannes skadelige stoffer under opvarmningen.
Når kokosolien er varm, kan du forme dellerne og sætte dem på panden. Hvis de falder fra hinanden, når du vender dem, kan det være, at du skal bruge mere kokosolie.
Server til din aftensmad eller brug som pålæg. Disse linsedeller er et hit både varme og kolde 😉