Dadelkugler kan laves på rigtig mange måder. Her har jeg lavet nogle sunde dadelkugler med bl.a. lakridssmag og så er de rullet i græskarkernemel og frysetørrede jordbær.
De sunde dadelkugler smager sødt og lækkert, perfekt som en sund snack i løbet af dagen. Du kan let variere dem ved at blande andre sunde slags pulver i eller ovenpå.
Til ca. 35 stk. skal du bruge:
- 100 g valnødder
- ½ tsk. himalaya salt
- 30 g kokosmel
- 10 g chiafrø
- 120 g dadler
- 1 spsk. lakridsekstrakt
- 1 spsk. lucumapulver
Rulles i:
- Græskarkernemel
- Frysetørrede jordbær
Sådan gør du:
Blend valnødderne i din foodprocessor. Udsten dadlerne og tilsæt dem sammen med salt, kokosmel og chiafrø. Blend igen indtil det har samlet sig, og indtil det har fået en konsistens, så du kan forme det til kugler med hænderne.
Del nu massen i to lige store dele og put 1 spsk. lakridsekstrakt i den ene og 1 spsk. lucumapulver i den anden. Ælt begge grundigt og form så små kugler.
Rul f.eks. lakridskuglerne i græskarkernemelet og lucumakuglerne i de frysetørrede jordbær, og så er de klar til servering 🙂
Opbevares i en lukket beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i flere uger.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂