Disse glutenfrie boller med chiafrø er mine hidtil bedste boller! De er sprøde udenpå og luftige indeni, og så smager de dejligt!
Jeg er meget tilfreds med meltypen sorghum mel, som jeg endelig har fået købt, og brugt i disse boller. Sorghum mel, også kaldet durra mel, stammer fra kornene fra Sorghum planten. Sorghum minder lidt om boghvede i konsistensen, men har en mere neutral smag, og er desuden virkelig god at bage med.
Til ca. 16 stk. boller skal du bruge:
- 6 spsk. chiafrø + 3 dl vand
- 1 pakke gær (50 g)
- 4 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk. himalaya salt
- 5 dl vand
- 400 g sorghum-mel
- 200 g boghvedemel
- Blå birkes på toppen
Sådan gør du:
Start med at sætte chiafrøene i blød med de 3 dl vand. Rør chiafrøene godt sammen med vandet, og lad det nu stå og trække i ca. 15 minutter, indtil chiafrøene har suget vandet til sig, og det er blevet lidt budding-agtigt. Smuldr derefter gæren i en stor røreskål, og bland det med noget vand, som du har varmet op, så det bliver lunkent. Tilsæt loppefrøskallerne og bland det igen. Lad det stå i et par minutter.
Tilsæt så salt, chiablanding og mel og rør nu godt og grundigt, eller lad røremaskinen gøre arbejdet for dig. Når det er blevet æltet godt, former du ca. 16 boller. Sørg for at have lidt våde fingre, så dejen ikke klistrer sig fast til dine hænder.
Dyp dem ned i blå birkes, så overdelen af bollen bliver dækket af dem. Stil dem over på en bageplade med bagepapir på, og læg et viskestykke hen over dem. De skal nu hæve i ca. 30 minutter. Put dem derefter ind i en forvarmet ovn på 200 grader (uden varmluft). Der skal de bages i ca. 45 minutter. Hold altid øje, da ovne er forskellige!
Når bollerne er færdige skal de køle lidt af, inden du skærer i dem.
Spis dem f.eks. til morgenmad eller som en eftermiddagssnack med måske hjemmelavet sund nutella eller marmelade
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen