Når det er varmt er det især lækkert med is, og hvad er bedre end en hjemmelavet sund is med jordbær og hyldeblomster?
Denne is oser af sommer og smager skønt af jordbær og hyldeblomster. Den er helt uden tilsat sukker, men smager stadig naturlig sødt. Denne is kan man også kalde en sorbet, da den ikke er fed og da den består af meget frugt/bær.
Hyldeblomst er en gammel urt som har været brugt som naturmedicin igennem mange tusinde år. Hyldeblomster har bl.a. en beroligende effekt, og virker således mod søvnløshed, nervøsitet og depression. Hyldeblomster er også slimløsende, hvilket er godt mod forkølelse, influenza, bronkitis, høfeber og bihulebetændelse. Derudover er hyldeblomster også immunstyrkende da de har en høj koncentration af flavonoider, som menes at have en forebyggende effekt mod kræft og hjerte-kar-sygdomme.
Til 4 portioner skal du bruge:
- 300 g friske jordbær
- 15 g hyldeblomster uden stilk
- 2 bananer
- 2 dl vand
- 2 spsk. lecithin granulat
Sådan gør du:
Skyl jordbærrene og fjern stilken. Put dem i en blender sammen med de skrællede bananer, vandet og lecithin granulat. Vask så hyldeblomsterne let, og pluk blomsterne af stilken indtil du har ca. 15 g. Put også det i blenderen og blend nu indtil det har fået en ensartet konsistens. Hæld det over i en beholder og put det i køleskabet i nogle timer, indtil det er blevet helt afkølet.
Ca. en halv time inden du vil servere isen, tænder du for din ismaskine og følger dens instrukser. Ismaskinen skal køre i ca. 30 minutter eller indtil isen har den konsistens som du ønsker. Server isen med friske jordbær og pynt med flotte hvide hyldeblomster.
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂