Dette er en rå og vegansk budding helt uden tilsat sukker. Den er let at lave og fyldt med sunde råvarer. Budding med lucumapulver og hindbærcoulis smager godt og mætter også. Lucumapulveret giver buddingen en lettere karamelsmag, og hindbærcoulisen giver både en sødme og et syrligt strejf til buddingen, som er en helt perfekt sammensætning.
En del af det der gør buddingen cremet er cashewnødderne. Cashewnødder kommer fra cashewtræet, som både producerer et cashewæble og en cashewnød, som gror forneden af hvert æble. Cashewnødder er gode kilder til mineralerne: Magnesium, zink, kobber, jern, selen, mangan, kalium og fosfor. De er også rige på vitaminerne K og B. Cashewnødder indeholder også omega 6 fedtsyre.
Chiafrø indeholder både meget protein, kalcium, jern, kalium, C-vitamin og antioxidanter. Læs mere om chiafrø her.
Til 2 store portioner skal du bruge:
- 100 g cashewnødder
- 50 g chiafrø
- 2 dl vand
- 1 banan
- 4 dadler
- 4 spsk. lucumapulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 knsp. himalaya salt
Til hindbærcoulis:
- 100 g hindbær (frosne eller friske)
- 2 tsk. citronsaft
- 1 tsk. agavesirup
Sådan gør du:
Sæt cashewnødderne i blød i vand så det dækker. Sæt også chiafrøene i blød i de 2 dl vand, og lad det trække i ca. 2 timer. Når timerne er gået hælder du vandet fra cashewnødderne og putter dem i en foodprocessor sammen med chiafrøene, dadlerne og bananen. Blend nu indtil det har fået en cremet konsistens. Tilsæt så lucumapulver, vaniljepulver og himalaya salt, og blend igen.
For at lave din hindbærcoulis, skal du bruge en minihakker eller blender. Hvis du bruger frosne hindbær, er det en god idé, at tage dem op af fryseren lidt før de skal bruges, så de ikke er alt for frosne. Blend dem sammen med citronsaften og agavesirup indtil det har fået en ensartet og glat konsistens.
Server buddingen i en gennemsigtig skål eller glas, med skiftevis mest budding og lidt hindbærcoulis. Pynt evt. med gojibær og kakaonibs.