Jeg elsker farver. Farver i tøjet, farver i hjemmet, farver i naturen og farver i maden, åh jeg kunne blive ved! Farver betyder for mig liv, glæde og energi 🙂 Det er især rigtig sjovt, at prøve sig med flotte farver i maden, jo flere farver det har, jo mere får jeg faktisk lyst til at spise det, har du det også sådan? Bolsjestribede rødbeder er helt perfekte til salat, da de har sådan et flot spil af lyserød, pink, lilla og hvid. Derfor skulle de da blive til en lækker bolsjestribet rødbedesalat.
Til 2-4 personer skal du bruge:
- 2 bolsjestribede rødbeder
- 50-75 gr. blandet grøn salat
- 1 grapefrugt
-
Pynt evt. med cashewnødder
Til dressingen:
- 1 tsk. ingefærsaft
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
-
Smag til med urtesalt
Sådan gør du:
Skræl din grapefrugt og put det op i din salatskål. Brug enten fingrene eller en kniv til at få fat i grapekødet. Den hvide skal, som både er rundt om grapeen og ind imellem hver båd, skal du ikke bruge. Dog presser jeg den til sidst med hånden, da der tit er en del saft i, som er lækker at få i salaten. Skræl derefter dine rødbeder og brug evt. din foodprocessor eller køkkenmaskine til at skære dem tyndt. Hvis du ikke har nogle af delene, kan du selv skære dem så tyndt som du kan. Put derefter rødbederne ned i din salatskål. Skyl så dine salatblade og hæld også dem over i salatskålen.
Og nu til dressingen: Bland ingredienserne i en skål for sig, og hæld hen over salaten. Bland det hele godt og pynt evt. med cashewnødder til sidst.
Jeg ønsker dig en farvestrålende dag 🙂