Savner du en god glutenfri grød? Så har jeg en skøn opskrift til dig! Glutenfri grød med bæryoghurt er hurtig at lave, mætter rigtig godt, og smager selvfølgelig også rigtig dejligt.
I opskriften har jeg valgt at tilføje en bæryoghurt, hvilket i princippet bare er en bærsmoothie. Den smager super godt ovenpå grøden og giver den et sødt løft. Hvis du en dag har ekstra travlt, kan du sagtens undlade den, og i stedet blande små stykker banan i sammen med lidt kokosolie og måske et par frosne blåbær på toppen! Der bliver sandsynligvis en portion bæryoghurt tilbage efter du har spist grøden. Bæryoghurten kan sagtens spises alene med f.eks. nødder ovenpå, og kan holde sig i køleskabet til næste dag. Bæryoghurten er også lækker at hælde over pandekager! Se f.eks. min opskrift på Glutenfrie, veganske, amerikanske pandekager.
Til 2 store portioner skal du bruge:
- 150 ml boghvedeflager
- 150 ml hirseflager
- 1/2 tsk. himalaya salt
- 1 tsk. ceylon kanel
- 600 ml vand
Bæryoghurt:
- 2 bananer
- 1 avocado
- 100-150 ml vand
- Ca. 40 g frosne aroniabær (eller blåbær)
- Ca. 50 g frosne hindbær
- Ca. 75 g frosne jordbær
Sådan gør du:
Start med at lave bæryoghurten: Put alle ingredienserne i din blender og blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Hæld det over i en stor skål og stil til side.
Bland så alle ingredienserne til grøden i en gryde. Tænd for kogepladen på lidt over middel varme. Det er meget vigtigt, at du rører rundt næsten hele tiden, da grøden meget let sætter sig fast til bunden! Når grøden er blevet tyk slukker du for kogepladen og fordeler grøden i 2 skåle. Server grøden med lidt bæryoghurt på toppen og resten ved siden af, så man selv kan tage mere på hvis man vil, og det vil de fleste nok, for den smager sååååå skønt! 🙂
Hvis du vil se flere skønne morgenmads-opskrifter så klik gerne her: Ja tak til flere opskrifter!