Glutenfrie ramsløgsnurrer

Det er ramsløgsæson, og i år har jeg brugt dem til at lave lækre glutenfrie ramsløgsnurrer. De smager skønt af ramsløg og er perfekte som et lille mellemmåltid. Min datter Nova var også glad for dem.

Ramsløg indeholder en stor mængde C-vitamin og har samme gode egenskaber som hvidløg, da de også er betændelseshæmmende, blodtrykssænkende og styrker dit immunforsvar.

Til ca. 14 stk. ramsløgsnurrer skal du bruge:

Sådan gør du:

Lav din ramsløgpesto.

Varm så vandet i din elkedel, til det har en temperatur på ca. 55 grader. Put i din røreskål sammen med æblecidereddike og loppefrøskaller. Rør rundt og lad det stå og trække. Bland imens de resterende ingredienser i en skål. Hæld dem så over i vandet og lad røremaskinen røre godt og grundigt.

Hæld så lidt mel på bordet eller et stykke bagepapir og hæld dejen ud med lidt mel på toppen også. Rul dejen ud i en firkant. Smør så ramsløgpesto på og fold dejen en gang ovenpå. Skær så ca. 14 strimler og snur/drej dem enkeltvis, hvorefter du samler dem til en snurre og lægger på bagepladen. Lad dem hæve ca. ½-1 time og pensel dem evt. inden de kommer i ovnen, med olivenolie eller sojafløde. Put dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de skal bages i ca. 25 minutter, eller indtil de har fået en fin brun farve.

De kan også fryses ned og lige varmes op i ovnen igen.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.