På især en lækker sommerdag er det skønt med kartoffelsalat. Her har jeg lavet en cremet kartoffelsalat med dild, som er helt laktosefri og vegansk. Den er frisk i smagen og perfekt at spise til frokost eller aftensmad, og fungerer helt ideelt som tilbehør til din grillmad.
Til 2 portioner (eller 1 stor) skal du bruge:
- 500 g nye kartofler
- 2 stk. forårsløg
- 15 stk. datterino tomater
- 30 g hakkede valnødder
- En god håndfuld frisk dild (mindst 10 g)
- 10 spsk. Neutral sojayoghurt
- Saften fra ½ citron
- Smag til med salt og peber
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
Start med at skræl kartoflerne. Hvis de er meget pæne kan du nøjes med at vaske dem og skrubbe dem. Sørg for at de har nogen lunde samme størrelse, hvis ikke så halver de største. Put dem i en gryde med let saltet vand så det dækker. Når de koger skruer du ned på lav varme og lader dem småkoge i ca. 12 minutter. (Vær meget opmærksom da de ikke må få for meget så de bliver melede, 10 minutter kan også sagtens være nok til mindre kartofler!)
Imens kartoflerne koger vasker du forårsløg, tomater og dilden. Hak forårsløgene og put i en stor salatskål. Halver tomaterne og hak valnødderne og put dem i skålen. Hæld nu sojayoghurten i en mindre skål for sig, og put citronsaft, salt, peber og hvidløg i den. Hak dilden og bland den i.
Når kartoflerne er færdige hælder du vandet fra og skærer dem i mundrette bidder. Bland dem i salatskålen sammen med dressingen imens de er varme. Pynt evt. til sidst med spiselige blomster som morgenfrue.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂