Antiinflammatorisk drik

Dette er opskriften på en antiinflammatorisk drik, som er nem og hurtig at lave, kræver få ingredienser og som styrker dit immunforsvar, så du bedre kan stå imod bakterier og vira.

Jeg laver ofte denne antiinflammatoriske drik om morgenen, og drikker den med det samme inden morgenmaden. Det tager næsten ingen tid at lave, og gør en stor forskel i det større billede – jeg er i hvert fald sjældent syg!

Især i vinterhalvåret oplever mange at de bliver forkølet. Det skyldes bl.a. et svækket immunforsvar, og derfor er det en god idé, at indtage en antiinflammatorisk kost, da det nemlig styrker dit immunforsvar. Du kan se mit blogindlæg med mine mest antiinflammatoriske opskrifter her.

Gurkemeje er bl.a. en af de fødevarer som dæmper inflammation. Det er på grund af stoffet curcumin (det som giver gurkemeje sin gule farve), da det har en antiinflammatorisk effekt. For at de antiinflammatoriske egenskaber aktiveres bedst, skal curcumin enten opvarmes eller indtages sammen med sort peber. Sort peber indeholder nemlig piperin, som er et naturligt stof, som hjælper kroppen med at absorbere curcumin. Curcumin er et fedtopløseligt stof, som derfor har brug for at blive indtaget med fedtholdige madvarer, som nødder, olier og avocado, for at dine celler kan få større gavn af det.

Ingredienser til 1 person:

  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • Lidt friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. hørfrø- og kæmpenatlysolie
  • ½ tsk. manukahonning eller 10 steviadråber
  • Kogt vand
  • Evt. koldt vand

Sådan gør du:

Put gurkemeje i dit glas eller kop, og kværn lidt sort peber derned (ca. 4 runder). Tilsæt steviadråber eller honning. Tilsæt olien og kom så kogende vand heri. Hvis du har travlt eller gerne vil drikke med det samme, så fyld kun glasset halvt op med kogende vand og kom koldt vand i den anden halvdel. Rør godt rundt med en teske.

Du kan også se min video, hvor jeg viser dig hvordan denne drik laves 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂