Tzatziki er en super lækker dip til rigtig mange retter. Her har jeg lavet en sund og vegansk tzatziki med chiafrø som smager dejlig friskt!
Til 1 stor portion tzatziki skal du bruge:
- Ca. 350 g usødet sojayoghurt
- 1 agurk
- 1 stor fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 10 g chiafrø
- 2 tsk. himalaya salt
- Smag til med peber
- Drys evt. med frisk dild
Sådan gør du:
Hæld yoghurten over i en skål og put salt, peber, citronsaft og et presset hvidløg i den. Rør rundt. Vask så agurken og riv den groft på et rivejern. Bland den nu i tzatzikien og smag den til. Tilsæt til sidst chiafrøene, som både er med til at give tzatzikien protein, gode fedtstoffer og så suger den også en del af væsken til sig, så den er knap så tynd 😉
Spis tzatziki som dip til brød, din aftensmad eller som dressing 🙂 Opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig en lille uge. Husk at rør rundt i tzatzikien inden du tager noget fra den, hvis den har stået noget tid.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂