Jordskokker kan både spises rå og opvarmet. Her i denne salat med jordskokker og kål får du dem på begge måder, og det er rigtig lækkert.
Jordskokker er rigtig gode for fordøjelsen, og er rige på C-vitamin, stivelse og stoffet inulin, som er et sukkerstof der giver god næring til tarmslimhinden.
Til 2 portioner skal du bruge:
- 500 g jordskokker (halvdelen rå og den anden halvdel skal steges)
- 70 g lilla grønkål
- 2 lilla gulerødder
- 1 orange gulerod
- Drys med sesamfrø
- Ekstra jomfru olivenolie eller kokosolie til stegning
Dressing:
- 3 spsk. mandelolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. agavesirup
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. himalaya salt
Sådan gør du:
Skyl den lilla grønkål og fjern bladene fra stilken. Hak det meget fint og put i en salatskål. Skræl så gulerødder og jordskokker, og brug evt. en foodprocessor til at skære dem i meget tynde skiver. Bland gulerødderne og ca. halvdelen af jordskokkerne i salatskålen. Den anden halvdel tager du til side.
Lav nu dressingen ved at blande ingredienserne og hælde den ud over salaten. Bland salaten med fingrene ved at massere dressingen ind i råvarerne.
Steg så de jordskokker du satte til side, på en pande med olie. Når de er færdige skal de lægges på en tallerken med køkkenrulle, så bliver de sprøde. Put dem til sidst op i en lille skål og drys med himalaya salt. Server salaten med jordskokkechips ved siden af.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
PS. Har du set at jeg har udgivet en ny e-bog? Se mere her: “20 sunde årstidssalater”