Jeg har lavet en skøn og grøn salatdressing som er fyldt med gode og sunde råvarer. Den er hurtig lavet og smager vildt godt oven på pastasalat, kartoffelsalat eller en anden slags grøntsagssalat.
Salatdressingen piffer enhver salat op og giver den et ekstra twist. Den smager dejligt af frisk hvidløg og basilikum (eller den krydderurt du ønsker).
Du skal bruge:
- 15 g pinjekerner
- 10 g sesamfrø
- 10 g afskallede hampefrø
- 1 stor håndfuld basilikumblade (eller anden frisk krydderurt)
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. æblecidereddike
- 6 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl vand
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du:
Put alle ingredienserne i en lille blender, og blend godt og grundigt. Jeg bruger denne minihakker fra Kenwood ( Kenwood AT320 minihakker ) som er små blendeglas, så man hurtigt og nemt kan blende frø, nødder, grøntsager m.m. og derefter opbevare det i samme glas. Det er et tilbehørsprodukt til Kenwoods køkkenmaskiner major og chef.
Hæld salatdressingen over din salat eller server den ved siden af. Hvis du har rester tilbage, så opbevar den i køleskabet, hvor den godt kan holde sig en uges tid.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.