Babys første mos

Babys første mos

Når din baby er blevet 6 måneder er det tid til, at begynde at give det andet end mælk, som f.eks. babys første mos. Udover spændende grøntsager som fingermad, som dit barn måske allerede er begyndt at smage, så kan du nu også give dit barn, den mad du selv spiser, eller mad tilpasset baby som f.eks. denne opskrift på mos.
Babys første mos

Grunden til at jeg anbefaler, at starte med mos i stedet for grød, er fordi grøntsager lettere fordøjes end korn.

Hvis du vælger at køre 100% BLW (Baby-led-weaning), så kan du stadig sagtens bruge denne opskrift, du lader bare baby sidde selv med mosen eller preloader skeen 😉

Her i huset har vi gjort en blanding af det. Nova har siddet mest med maden selv, men vi har også madet hende med bl.a. denne mos.

Søde kartofler har et højt fiberindhold, som giver større mæthed, og de mange mikronæringsstoffer styrker immunforsvarets evne til at beskytte mod sygdom. De indeholder særligt mange C vitaminer, A-vitamin (betakaroten), B1 vitamin samt mangan og kalium.

Du skal bruge:
  • 1 lille sød kartoffel
  • Vand i gryden så det dækker (1-2 dl). Hellere for meget end for lidt, da du altid kan gemme rester af kogevand og bruge som væske i grød eller lade baby drikke det som det er, men du kan ikke få mere kogevand fyldt med vitaminer.
  • Ekstra jomfru kokosolie eller ekstra jomfru olivenolie

Når baby har vænnet sig til mos bare med en grøntsag og olie, så kan du med fordel blande superfoods i også:

Du kan også bytte den søde kartoffel ud med gulerod eller persillerod og evt. tilføje broccoli når baby har vænnet sig til en grøntsag.

Sådan gør du:

Skræl din søde kartoffel og skær den i små stykker. Put den i en lille gryde og dæk kartoflerne med vand. Når det koger skruer du ned på lavere styrke, og lader det simre til de er møre hvilket er ca. 4 minutter.

Hæld så det hele over i en lille blender, og husk at brug kogevandet, du må endelig ikke smide det ud, det er fyldt med vitaminer fra den søde kartoffel. Du kan også blende i gryden med en stavblender, men jeg er helt vildt glad for Kenwood AT320 minihakker som er små blendeglas, så man hurtigt og nemt kan blende bl.a. grøntsager til mos, og derefter opbevare det i samme glas. Det er totalt smart til babymad! Det er et tilbehørsprodukt til Kenwoods køkkenmaskiner major og chef.

Blend nu indtil det har fået en god cremet konsistens.

Hæld en lille smule af det over i en skål. Hvis det er aller første gang din baby skal smage, så start med 1 spsk. mos eller endda bare 1 tsk. Derefter passer det nok med en lille portion. Tilsæt kokosolien, og superfoods hvis baby er klar til det. Bland det hele og tjek at temperaturen er ca 37 grader, hvorefter den er klar til at spises.

Hvordan opbevarer jeg resterne af mosen?

Resterne af mosen skal gemmes i køleskabet i en beholder (helst en glasbeholder), hvor den kan holde sig god i ca. 3 dage. Det smarte ved disse Kenwood glas som jeg bruger er, at du ikke skal hælde mosen over i noget andet, du blender det direkte i glasset som det opbevares i.

Hvordan gør jeg når baby skal spise resterne af mosen?

Kog noget vand i din elkedel og hæld det i en lille gryde. Hæld mosen i en lille skål, som passer ned i gryden, og placer den der. Tilsæt olien og superfoods og rør rundt. Når mosen har fået rette temperatur på 37-44 grader, kan du servere den for din baby. Mosen må ikke genopvarmes og eventuelle rester skal smides ud.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *