Mælkebøttesalat

Om foråret og sommeren er der fyldt med mælkebøtter, og de kan bl.a. bruges i en mælkebøttesalat! Denne mælkebøttesalat smager dejlig sødt og en anelse syrligt. De ristede pinjekerner giver salaten en skøn nøddeagtig smag, og mælkebøtten giver salaten bitterhed.

Mælkebøtter er meget sunde, basedannende og betændelseshæmmende. De indeholder store mængder A-vitamin og K-vitamin samt mineraler som kalium, calcium, mangan, jern, fosfor og magnesium.

Du kan sagtens bruge mælkebøtter i enhver salat, som et frisk pust til de andre salatblade. Her kommer jeg med min version af en mælkebøttesalat, som jeg synes er utrolig lækker.

Til 1 stor portion eller 2 små skal du bruge:

  • Ca. 20 stk. mælkebøtteblade
  • ½ agurk
  • 2 asparges
  • 1/8 vandmelon
  • Lille håndfuld pinjekerner
  • Pynt med mælkebøtteblomster

Dressing:

  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. agavesirup
  • Drys med urtesalt og peber

Sådan gør du:

Pluk dine mælkebøtter et sted uden forurening og vask dem grundigt. Fjern så det værste af stilken og fordel 12 af mælkebøttebladene nederst i din skål eller på din tallerken. Skær agurken i mindre stykker og fordel udover mælkebøttebladene. Skær skallen af din vandmelon og skær den derefter i mindre bidder og fordel udover agurkerne. Knæk enderne af aspargesene, der hvor den automatisk selv knækker af, og skær dem i snitter. Fordel udover salaten. Tag så de sidste 8 mælkebøtteblade, hak dem og fordel i din salatskål.

Bland ingredienserne til dressingen og fordel også den udover salaten. Rist pinjekernerne på en lille pande uden olie, indtil de har fået en lidt brun farve. Hæld over salaten og pynt til sidst med mælkebøtteblomster.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *