Hjemmelavet tandpasta

Hjemmelavet tandpasta

Kan du godt lide, at lave dine produkter selv? Så er denne her hjemmelavet tandpasta sikkert noget for dig. Den indeholder kun 3 ingredienser som alle er rene og uden skadelig kemi. Desuden er det super let at lave og billigt.

Størstedelen af indholdet i denne tandpasta er kokosolie. Kokosolie er helt perfekt at bruge som tandpasta, da den er svampedræbende, virusdræbende og bakteriedræbende. Sammensat med de 2 andre ingredienser får du en super sund og velfungerende tandpasta.

Jeg skifter lidt imellem at bruge denne hjemmelavet tandpasta og Urtekrams tandpasta uden fluor. Begge virker rigtig godt synes jeg. Det er efterhånden rigtig mange år siden jeg skiftede min fluor tandpasta ud med en uden. Det skete helt automatisk, da jeg begyndte at interessere mig for sundhed, og blev bevidst om alle min valg mht. hvad jeg proppede i eller på min krop – og fluor var ingen undtagelse.

Men hvorfor vælge tandpasta uden flour?

Fluor eller mere præcist natriumfluorid, er grundlæggende et giftigt stof, og det anvendes da også som rottegift og sammenlignes i toksicitet med arsenik. Det tilsættes i tandpasta fordi det menes at forebygge huller i tænderne. Men hullerne skyldes vækst af bakterier, der kan børstes og skylles væk – også uden fluor. Læs mere om emnet her.

Men det er ikke kun på grund af fluor, at jeg bruger min egen tandpasta. Tandpasta med fluor i indeholder nemlig også ofte andet skadeligt kemi. Skadelige kemiske stoffer såsom carvone, triclosan, parabener og parfume. Men bare rolig – med denne hjemmelavet tandpasta undgår du alt dette! 🙂

Til 1 stor portion skal du bruge:

Sådan gør du:

Put kokosolien over i din ønskede tandpasta holder (f.eks. et lille glas med låg). Tilsæt pebermyntedråberne og natron. Rør godt rundt. Hvis din kokosolie er meget hård og fast, så vent med at brug den, til den har fået en god stuetemperatur. Opbevar din hjemmelavet tandpasta på badeværelset.

Når du skal børste tænder, så tager du bare en klat på din tandbørste, som er ca. på størrelse med en stor negl. Tandpastaen er mere vandet end almindelig tandpasta. Du behøver derfor ikke at putte vand på tandbørsten, da tandpastaen automatisk vil blive flydende så snart den kommer ind i din varme mund. Smagen er lettere saltet og smager desuden skønt af pebermynte.

Husk at spyt ud i toilettet og ikke i vasken, da kokosolien størkner når den nedkøles, og derfor kan det få din vask til at blive stoppet. I toilettet sker der ikke noget efter min erfaring 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *