Jeg er gravid

Jeg er gravid!

Jeg har gået med en hemmelighed. En lille og helt fantastisk hemmelighed i maven! Jeg er gravid og skal have en pige til september! Christian og jeg er så lykkelige og spændte!

Generelt set synes jeg, at jeg har haft en god graviditet. Jeg er nu halvvejs, og føler mig meget veltilpas. Jeg er glad og mærker ikke ubehag i kroppen. Jeg føler mig som mig selv, bare med en dejlig struttende mave.

Begyndelsen

Vi har vidst længe, at vi gerne ville have børn, og for vores nærmeste har vi ikke haft nogle hemmeligheder. Efter bryllupsrejsen stoppede jeg med at tage p-piller. Det tog dog ca. 3 cyklusser før de var helt ude af mit system. Det var ret tydeligt, fordi min menstruation blev som før jeg begyndte på p-pillen. Og ved vores andet forsøg derefter, blev vores lille baby undfanget. Jeg er glad for at det gik så let 🙂

De første måneder af graviditeten

Det var et spændende øjeblik at tisse på graviditetstesten, og endnu mere spændende at se resultatet. Vi var nu ret sikre på, at jeg var gravid, da jeg var gået en del over tid, samt havde haft lidt småkvalme. Men tænk hvis det bare var indbildning? Testen viste selvfølgelig positiv, og dagen blev bl.a. fejret med telefonopringninger til de vordende bedsteforældre, som var ellevilde.

Januar, februar og første halvdel af marts måned var ikke de sjoveste måneder i min graviditet. Jeg havde stort set kvalme hver dag (dog ikke ekstremt slemt) og jeg led heldigvis ikke af opkastninger. Kvalmen kom oftest når jeg blev sulten, og så forsvandt den tit igen, efter jeg havde spist noget mad. Men derudover havde jeg virkelig ikke lyst til særlig meget mad, og jeg havde utrolig svært ved at finde ud af hvad jeg skulle spise. Det var ret så frustrerende, og jeg fik faktisk næsten ikke lavet nogle nye opskrifter til bloggen i de måneder. (Men jeg havde heldigvis nogle i mit arkiv, som jeg kunne offentliggøre)

Grønne smoothies var det som jeg aller bedst kunne få ned, og jeg lavede det stort set hver morgen, for at tage med på arbejdet, til hvis jeg pludselig blev dårlig. I det hele taget frisk frugt og grønt var det som kroppen mest havde lyst til 🙂

I marts måned forsvandt kvalmen. Sikke en lettelse, og det var også ret nødvendigt, at jeg fik lyst til mere mad igen, da jeg jo gerne skulle begynde at tage på. Jeg var også sulten næsten hele tiden, meget mere end normalt. Selv efter en helt almindelig portion aftensmad kunne min mave knurre igen og jeg følte mig sulten! Det er blevet til mange små måltider i løbet af dagen, og min vægt den stiger da også ligeså stille.

Babys første hjemmestrikket tøj

Vores baby har fået sit første hjemmestrikket tøj. Min søde mor har lavet disse tre flotte kreationer. Hun strikkede først det fine baby tæppe. Hun havde planlagt, at jeg skulle få det til juleaften, men da vi på det tidspunkt ikke vidste om jeg var gravid eller ej, ventede hun med at give os det. Dog viste det sig så, at jeg rent faktisk var gravid til jul, vi vidste det bare ikke på det tidspunkt 🙂 Den flotte trøje og matchende bukser skal nok holde baby varm de første måneder. Jeg er SÅ glad for disse her gaver!

Kønsscanning

Den 16. april var vi endelig til scanning hvor vi kunne se kønnet på vores lille baby. Det er så fantastisk endelig at vide, at det er en lille pige 🙂 Nu er det meget lettere at forestille sig fremtiden. Hun var meget livlig derinde, og alt så helt fint ud.

Planlægning af fødsel

Vi planlægger en hjemmefødsel i et fødekar. Jeg har længe vidst, at jeg godt kunne tænke mig en hjemmefødsel, og nu hvor en fødsel er en realitet, så føles det også helt rigtigt med en hjemmefødsel. Jeg har læst meget om emnet, og føler mig ikke det mindste bange for det, jeg glæder mig faktisk til det. Christian vil være en stor del af fødslen og min mor skal også være med. Og så er der jo selvfølgelig en jordemoder til stede, som ved den mindste smule tvivl om barnets og mit velbefindende, vil lave en overførsel til sygehuset i Horsens. Sådan er det altid med hjemmefødsler, og så længe man bor under 40 minutters kørsel fra sygehuset, er det ikke mere farligt at føde hjemme end på hospitalet.

Hvad med bloggen nu jeg er gravid?

Selvom jeg er gravid og skal have et barn, så vil jeg stadigvæk blive ved med at blogge og udvikle opskrifter. Det er min passion, som jeg slet ikke kan lade vær med. Det er dog ikke helt til at vide, hvor meget tid og overskud jeg får, når den lille ny er ankommet, men jeg vil stadigvæk prioritere min blog højt i min fritid. Måske vil der komme flere blogindlæg med fokus på graviditet og børn, og der vil selvfølgelig stadigvæk være masser af glutenfrie og veganske opskrifter med fokus på næring, variation og optimal sundhed.

Jeg håber, at du stadig vil følge med!

Kærligst fra Lærke

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *