Grøn smoothie med mynte

Vil du prøve at ‘spice’ din grønne smoothie ‘up’? Så prøv at put nogle mynteblade i den! Det giver en forrygende og frisk smag. Du kan også gå efter min opskrift på en grøn smoothie med mynte. Den er cremet, sød, lækker og sund.

Når man laver en grøn smoothie, er det vigtigt at tænke på, at bruge nogle grønne grøntsager, gode fedtstoffer (fra f.eks. avocado, nødder eller olier), noget der giver smag (f.eks. krydderurter), noget frugt som giver sødme og evt. en grøn superfood i pulverform. På den måde vil din smoothie sandsynligvis smage godt, sødt, og stadigvæk være super sund.

Mynte giver frisk ånde, lindrer maven og reducerer inflammation. Mynteblade er ikke ligeså potent som koncentrerede mynteolie, men de har stadig mange af de samme sundhedsmæssige fordele. Mynte indeholder bl.a. A-vitamin, C-vitamin, jern og mangan.

Til ca. 800 ml skal du bruge:

  • ½ mango
  • 40 g cashewnødder
  • 1 gulerod
  • 1 banan
  • 2 store håndfulde spinat
  • 5 stk. store mynteblade (f.eks. chokolademynte)
  • 3 dl vand

Sådan gør du:

Pluk din mynte og skyl den. Skræl guleroden (hvis nødvendigt) og skær enderne fra. Skær den derefter i mindre stykker og put i den blender. Fjern stenen og skrællen fra din mango og put også den i din blender sammen med cashewnødder, mynte, den skrællede banan, spinaten og vandet. Blend så indtil det har fået en god og ensartet konsistens.

Hæld smoothien over i glas og nyd den med f.eks. glassugerør. For at gøre denne smoothie endnu mere sund, kan du røre 1 tsk. chlorellapulver eller andet grønt superfoodpulver i den.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *