Spinat er sundt og lækkert, og derfor er det også kanon godt i disse glutenfrie spinatvafler, som også er laktosefrie. De bliver fine, tynde, og er lette at bøje og holde om. Tilbehøret kan du jo selv eksperimentere med, men jeg har dog kommet med et lækkert bud her i opskriften.
Ca. 6 glutenfrie spinatvafler:
- 3 M/L æg
- 20 gr. kokosolie
- 200 ml. rismælk
- 120 gr. spinat
- 10 gr. loppefrøskaller (2 spsk.)
- 1/3 tsk. himalaya salt
Avocadodip:
- 2 stk. avocado
- 20 gr. løg
- 100 gr. grøn peberfrugt (ca. 1/2)
- 2 spsk. citronsaft
- Smag til med salt og peber
Fyld:
- 1 revet gulerod
- 1/2 revet squash
- Friske spinatblade
- Cherrytomater
- Kidney bønner
Sådan laver du disse glutenfrie vafler med fyld:
Start med at lave din avocadodip, ved at blende alle ingredienserne dertil i en foodprocessor. Smag til med salt og peber, og hæld over i en skål.
Lav nu dejen til de glutenfrie spinatvafler. Put alle ingredienserne i en blender (smelt kokosolien først, hvis den er fast), og blend indtil dejen er ensartet og grøn. Når dit vaffeljern er varmt, hælder du dej på jernet, og følger dets instrukser, indtil du har lavet alle 6 vafler.
Imens de steger kan du tilberede det grønne og kidney bønnerne. De kan spises direkte fra boxen, eller du kan selv sætte kidney bønner i blød dagen i forvejen og koge dem derefter.
Når alt er færdigt, er det bare at putte fyld og avocadodip i din spinatvaffel, og voila, så er der aftensmad eller frokost! HUSK en serviet, da retten spises bedst i hånden 😉
Delt med tak på Selvet.dk’s facebookside. Spændende, den var helt ny for mig. 🙂
<3 & ☮ Torben 🙂
Mange tak for delingen 😉