Nogle gange har man brug for en forret eller en lille forfriskning i løbet af dagen. Her er der en let opskrift på agurkebåde, som både ser flotte ud og smager godt! I princippet kan du servere dem med hvilken som helst dip, som du foretrækker. Jeg synes, at agurkebådene smager rigtig godt med en stærk dip, hvilket sætter kroppen i gang, og selvom dippen er stærk, så gør det ikke så meget, når man får agurken sammen med, da den indeholder meget vand, som køler én ned. Hvis de skal serveres til børn, vil jeg dog anbefale en mildere version af denne dip 😉
Til 2-4 personer skal du bruge:
- 1 agurk
Til den stærke dip skal du bruge:
- 1 løg
- 1 avocado
- 1 rød peber
- Stærk chili (smag til, jeg brugte 3 gr. af min stærke chili, hvilket blev STÆRKT!)
- 2 spsk. citronsaft
- Smag til med urtesalt og peber
- Evt. 1 fed hvidløg
- Friske basilikumsblade på toppen
Sådan gør du:
Skræl løget, skær det over i 4 dele og put det i din foodprocessor. Skræl avocadoen, put det i sammen med løget og skyl peberen, fjern kernehuset og skær i store stykker og put også det i din foodprocessor. Tilsæt det chili du vil have i, samt citronsaft, urtesalt og peber. Kør din foodprocessor indtil det er blevet helt ensartet og smag så til.
Tag nu din agurk og skær den over i midten. Skær hvert stykke over på langs så du får 4 halve agurker. Tag så en teske og skrab kernerne ud. (Spis dem eller brug dem i en salat, så de ikke går til spilde.)
Fyld hver agurkebåd med din stærke dip og server med friske basilikumsblade på toppen. Den dip du har tilovers, kan du bruge oven på en rugbrødsmad eller som dip til din aftensmad.
God fornøjelse!
Dippen gir en deilig ettersmak i munnen!