Sunde Søndag – Have kontakt med Moder Jord

Hvor tit går du en tur i naturen, for at være i naturen og mærke den og Moder Jord? Jeg har fundet frem til, at kontakt med naturen giver os rigtig mange positive fordele, og dem kan du læse om her på denne Sunde Søndag.

9. Have kontakt med Moder Jord:

Det er virkelig vigtigt at have kontakt med Moder Jord, da jorden indeholder ubegrænset helbredende energier. Når jeg glemmer det, glemmer jeg mig selv. Det er både vigtigt at have fysisk kontakt med hende, altså være i naturen, røre ved naturen, gå med bare tæer og mærke græsset eller jorden mellem tæerne, og så er det også vigtigt at have en mere psykisk eller intuitiv kontakt med hende. Det kan du f.eks. have når du mediterer eller ”grounder” dig selv. Når jeg grounder mig selv (hvilket du kan gøre hvor som helst og når som helst), forestiller jeg mig, at mine fødder slår rødder ned i jorden. Helt ned til kernen af hele jordkloden. Derfra henter jeg energi, kærlighed, lys og glæde. Jeg forestiller mig hvordan disse positive energier kommer igennem mine rødder og op i hele min krop, så jeg stråler. Det er en god og hurtig måde at få kontakt på!

SONY DSC

Men når du kan, så synes jeg, at det bedste er at få den fysiske kontakt. Det at være i naturen sammen med Moder Jord, giver os så meget, som vi måske slet ikke ligger mærke til. At høre vinden i træerne, se solen og dens mange farver, høre lyden af bølger eller blive betaget af skønheden ved en blomst, det er nogle dybe øjeblikke af fred, glæde og velvære, som giver os et løft i energien og en følelse af lykke.

SONY DSC

At give et knus til et træ eller ”Tree hugging” som det bliver kaldt, er noget jeg varmt kan anbefale dig! Forskning har vist, at du ikke engang behøver at røre et træ for at få det bedre, du er bare nødt til at være inden for dets nærhed, for at det har en gavnlig virkning.

SONY DSC SONY DSC

I bogen ”Blinded by Science” viser forfatteren, Matthew Silverstone, videnskabeligt at træerne rent faktisk forbedrer mange sundhedsmæssige problemer såsom ADHD, depression, stress, koncentrationsbesvær og andre forskellige former for psykisk sygdom. Han fortæller også om en række undersøgelser, som har vist, at børn viser betydelige psykologiske og fysiologiske forbedringer med hensyn til deres sundhed og velvære, når de interagerer med planter og træer. Konkret forskning viser, at børn fungerer bedre kognitivt og emotionelt i grønne omgivelser og har en mere kreativ leg i grønne områder.

foto

”Earthing” er en bog skrevet af Martin Zucker, hvor han fortæller, om hvordan du vil opleve at strømmen fra ​​jordens elektriske energi, tilslutter sig til din fysiske krop, når du går med bare fødder. Dette er blevet videnskabeligt bevist, for at kunne fremme healing og skabe en dyb følelse af velvære i os. Eksperterne mener, at vi på den måde får mest antioxidant.

Der er gode fordele ved at gå barfodet udover at det er dejligt:

–         Man vil beskytte sig mod stråling fra mobiler, computere og wifi

–         Man lindrer stres ved at gå en tur i bare tæer

–         Man styrker sine muskler og ledbånd

”Jording” er enkelt og helt gratis. Du skal blot tilslutte dine bare fødder direkte til jorden og nyde de helbredende fordele.

IMG_2489