Hvordan knækker man en kokosnød?

hvordanknækkermanenkokosnød-5267

Hmm ja, hvordan knækker man en kokosnød? Jeg er ikke en specialist på området, men jeg har dog forsøgt mig, og fundet ud af at du skal bruge følgende:

hvordanknækkermanenkokosnød-5452hvordanknækkermanenkokosnød-5455 hvordanknækkermanenkokosnød-5456

  • En frisk kokosnød (den er frisk når du kan høre en masse vand indeni når du ryster den)
  • En ren skruetrækker
  • Et glas eller lignende
  • Evt. en plastikpose
  • Evt. et viskestykke
  • En hammer eller lignende
  • Stærke muskler
  • En opbevaringsboks
  • En god appetit 🙂

hvordanknækkermanenkokosnød-4608 hvordanknækkermanenkokosnød-4609

Kokosvandet vil vi gerne gemme og bruge, derfor skal du starte med, at tage en skruetrækker (vask den inden), og så presse/hugge den ned i de tre ”øjne” som kokosnødden har i den ene ende. Når det er gjort vender du den om i et glas, og så render kokosvandet ud. Hvis du ikke har lyst til at vente, så kan du ryste kokosvandet ud af kokosnødden og ned i glasset.

hvordanknækkermanenkokosnød-5453 hvordanknækkermanenkokosnød-5454kokossalat-8631kokossalat-8715 kokossalat-8716

Og nu begynder det hårde arbejde! Jeg anbefaler helt klart, at du knækker kokosnødden udenfor f.eks. på græsset eller på en stenterrasse. Så er der ingen grund til bekymring om at komme til at ødelægge gulvet/køkkenbordet eller gøre det hele beskidt. Hvis du bruger græsset er det smart at lægge en plastikpose nederst og et viskestykke ovenpå. Tag så en hammer eller lignende og slå hårdt på langs af kokosnødden. Den knækker allerede under 1 minut! Derefter skal du blive ved med at slå på de to dele af skallen fra kokosnødden, indtil du kan pille det hele af. Vask kokossen grundigt under vand når du er færdig. (Der kan let sidde noget fra skallen på kokossen.)

quinoasmåkager-4624 quinoasmåkager-4625

Riv det og brug det i madlavningen i stedet for købt kokosmel, eller spis det som det er, som en lille snack eller dessert. Jeg tager gerne et stykke med i madpakken på arbejdet. Man kan sagtens spise den mørke skorpe der er på kokossen. Opbevar det i køleskabet i en opbevaringsboks, det holder ca. 1 uge.

Hvordan knækker man en kokosnød-5534

Hvis du er rigtig vred eller sur en dag, kan det jo praktisk set være dagen hvor du knækker nødden! Det er en god måde at få din vrede ud på. Og husk, at det er lovligt at råbe imens, lige meget hvad naboerne tænker! 😉 Have fun!