Jeg er blevet helt vild med brændenælder, og er begyndt at bruge dem i madlavningen på flere forskellige måder. Derfor har jeg selvfølgelig også brugt dem i en flot og grøn juice, nemlig denne brændenældejuice.
Og bare rolig, så snart brændenælderne er kommet igennem juicemaskinen, så brænder de ikke længere, og du kan derefter sagtens nyde din juice i ro og mag 😉
Til 2 glas (ca. 750 ml) skal du bruge:
- Ca. 100 g brændenælder (også gerne mere)
- 1 grøn peberfrugt
- 2 æbler
- 1 agurk
- 1 broccolistok
- 1 stængel bladselleri
- Ca. 100 g blomkålsblade
- 1 spsk. hørfrøolie
Sådan gør du:
Gå ud og pluk en masse brændenælder. Tag det øverste af brændenælden uden alt for megen stilk og husk handsker! Vær opmærksom på hvor du plukker dem henne, da det ikke skal være tæt ved vejen eller ved en sprøjtet mark. Derefter skal de vaskes grundigt i koldt vand.
Tilbered de resterende grøntsager, så de passer ned i din juicemaskine. Juice nu det hele og start gerne med brændenælderne så al deres sunde saft kommer med. Tag handsker på og klem dem godt sammen til en kugle, når de skal ned i juicemaskinen, det er som reglen lettest for maskinen at juice, og du får mest udbytte af brændenælderne. Rør til sidst en spsk. god olie i som f.eks. hørfrøolie og server med isterninger.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂