Aroniasmoothie

Aroniasmoothie

I dette blogindlæg får du en opskrift på en sund aroniasmoothie som også er sød og let at lave.

I lang tid gik jeg rundt, og troede, at de hed sortebær. Dette kom sig af, at når jeg spurgte børnene i børnehaven, hvor jeg arbejder, om hvordan de var blevet helt lilla rundt om munden og på hænderne, så svarede de med store øjne og et smil på læben: ”Det er fordi vi har spist sortebær!”.

Aroniasmoothie-4941

En dag blev jeg nysgerrig, og ville vide mere om disse her ”sortebær” som vi havde så mange af i børnehaven. Jeg prøvede at smage en, og blev ikke særlig begejstret. Den smagte rent faktisk ikke, som jeg havde troet, den var bitter og gav en sjov eftersmag i munden… men jeg spurgte mig ad, og fandt så ud af, at de jo i virkeligheden hedder Aroniabær, og skulle efter sigende være MEGET sunde! Sunde, tænkte jeg, så vil jeg da få plukket nogen, og finde en måde at spise dem på. Så heldig som jeg var, opdagede jeg, at de buske som gror tæt på mit hjem, ikke var buske med giftige bær på, men derimod med aroniabær! Og så kom jeg ellers i gang med at plukke, vaske dem og fryse dem ned.

Aroniasmoothie-4938 Aroniasmoothie-4946

Min plan var nemlig, at bruge dem i en smoothie, for så var der ret så stor sandsynlighed for, at den bitre smag ville forsvinde, i mængden af alle de andre lækre ingredienser. Aroniasmoothien blev et hit, og smagte helt fantastisk, den var så god, at jeg ikke kunne sidde inde med den alene, derfor skal du da have opskriften!

Inden du ser ingredienserne, skal du lige have lidt bonusinformation om disse super sunde aroniabær!

Aroniasmoothie-4925

Aroniabær har et ekstremt højt indhold af antioxidanter, nærmere bestemt fenoler. Fenoler er en bred gruppe af naturlige antioxidanter, som findes i bl.a. bær, frugt, og grønt. Faktisk indeholder aroniabær flere antioxidanter end blåbær, acaibær, granatæbler eller gojibær! Man kan i den grad, kalde aroniabær for en superfood, og det ser ud som om at nyheden om bærret, er ved at nå ud til befolkningen. Eksperter mener, at aroniabærret har et stort potentiale. Aroniabær er også rige på kalk, jern, molybdæn, mangan, kobber, bor, jod og kobolt og vitaminerne A, C, B2, B6 og E. Også pektinindholdet er højt.

Aroniasmoothie-4962

Aroniabær vokser på buske, som man sagtens kan finde ude i det fri eller nær boligområder. De er meget nemme at plukke, da de vokser i store klaser med 10-15 bær i hver. De egner sig rigtig godt til at komme i fryseren, da de nemlig ikke klistrer sig sammen når de fryses, hvilket betyder at du let kan få det antal bær ud, som du skal bruge. De er modne fra august til september måned, så det er nu du skal gå ud og plukke og fylde din fryser!

Aroniasmoothie-4979

Her er opskriften til 2 store glas aroniasmoothie:

Aroniasmoothie-5350

  • 50 g frosne aroniabær

  • 2 bananer

  • 1 avocado

  • 4 dl vand

  • 60 g frisk spinat

  • ½ mango

Aroniasmoothie-5351 Aroniasmoothie-5352

Put det hele i din blender og blend indtil det har fået en ensartet konsistens.

Aroniasmoothie-5325

Den kan drikkes på alle tider af døgnet, og kan endda bruges som dessert, da den er dejlig sød. Du kan også putte den på flaske. Så kan du tage den med på arbejde, eller drikke af den på et senere tidspunkt.

Aroniasmoothie-5356

Jeg håber, at du får nydt denne super sunde og søde Aroniasmoothie 🙂

Aroniasmoothie-5330

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂