Har du lyst til noget sødt, men ved ikke lige hvad, og du gider heller ikke at bruge lang tid på at lave det? Og det skal jo også gerne være i den sunde afdeling… hva’ så? Jo her har du opskriften! Sunde og sprøde havregryns-småkager. De indeholder kun 3 enkle ingredienser, som de fleste har i hjemmet. De bliver helt karamel-agtige, sprøde udenpå og lettere bløde indeni, når de spises varme. Chokoladen gør dem virkelig lækre og ekstra søde, men for en endnu sundere og lettere variant, kan chokoladen sagtens undlades.
Bananer og havregryn er både godt og sundt. Bananer er rige på fibre, C-vitamin, B-vitaminer (i høj grad B6), folat samt kalium, magnesium, fosfor, kobber, mangan og endda lidt protein. Havre indeholder bl.a. en del protein, B-vitaminer, folat, jern, magnesium, mangan, kalium, fosfor, kobber og zink.
Her er ingredienserne til ca. 23 stk:
- 2 modne og store bananer
- 150 gr. havregryn (glutenfrie hvis du ønsker)
- 50 gr. chokolade (jeg brugte en lavet på rismælk)
Sådan gør du:
Start med at tænd din ovn på 200 grader med varmluft. Mos så bananerne med en gaffel og hak chokoladen i små stykker og bland i sammen med havregrynene. Bland det hele godt sammen, så alle havregrynene kommer ind i mosen.
Tag så en bageplade frem med bagepapir på og lav ca. 23 små småkager. Tag en klat med gaflen eller hånden og tryk den flad og i tilpas størrelse på bagepladen. Når ovnen er varm sættes småkagerne ind. De skal bages i ca. 15-20 minutter.
Lad dem køle lidt af, når du tager dem ud af ovnen, inden du spiser dem. Opbevar dem i en kagedåse.
De ser lækre ud. Tror du de kan fryses eller vil det ende galt? 🙂
Hej Fie 🙂 Tusinde tak skal du have. De er også bare mega gode og super nemme at lave. Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem ned, men jeg tænker sagtens at du kan gøre det. Så kan det være, at de bare lige skal have et par minutter i ovnen, når de er taget op af fryseren og du gerne vil spise/servere dem 😉 God fornøjelse!