Jordbær er et skønt bær og den rene C-vitaminbombe! Hvis man spiser 100 gram jordbær, så har man fået en hel dags behov for C-vitamin dækket. Der er langt flere C-vitaminer i jordbær end i f.eks. citrusfrugter. De indeholder bl.a. også mangan, kalium, folat, K-vitamin, fibre og antioxidanter. Den røde farve er et tegn på, at en fødevare indeholder antioxidanter, og derfor bør man faktisk gå efter de mest røde bær. Fordelene ved at spise frugter og grøntsager, herunder også jordbær, er uendelig. Som vores indtag af plantemad stiger, sænkes risikoen for hjertesygdomme, diabetes og kræft. Et højt frugt- og grøntsags indtag er også forbundet med sund hud og hår, øget energi, og lavere vægt.
Jeg anbefaler, at du køber dine jordbær økologiske! Konventionelle jordbær (også de danske) bliver sprøjtet flere gange i løbet af dyrkningsperioden. Helt op til en enkelt uge eller to før plukning, bliver de sprøjtet med pesticider! Derudover er de danske jordbær her jo kun i en kort periode, så de få ekstra kroner er værd at betale! Jeg har bl.a. købt mine 400 gr. i Føtex for 22 kr. det er da en helt okay pris 🙂
Til 2 portioner af denne jordbær-dessert skal du bruge:
- 2 bananer
- ca. 12 store jordbær
- 2 store håndfulde blåbær
- 4 spsk. kokosflødeskum (se hvordan det laves her)
Skær bananerne ud i tynde skiver og fordel dem i to skåle. Vask jordbærrene, skær dem i små stykker og fordel dem sammen med bananerne. Vask blåbærrene og bland dem med det andet.
Lav så kokosflødeskummet og brug ca. 2 spsk. til hver skål. Bland det rigtig godt, så alt kommer i kontakt med det lækre kokosflødeskum.
Dette er en skøn jordbær-dessert, som jeg især har nydt i den sidste tid, hvor jordbærrene har været på sit bedste 🙂
Nyd denne Jordbær-dessert og ikke mindst nyd sommeren <3
Hvad med blåbær? Hvad gør du der? Dem kan jeg ikke finde økologiske i frisk tilstand. De lande, der eksporterer bruger meget gift, så det er jo ikke så lækkert.
Hej Karin,
Du har ret, jeg har desværre heller ikke fundet økologiske friske blåbær, så dem i desserten her er ikke økologiske. Men heldigvis er der økologiske frosne blåbær, og dem kan du godt tø op og så bruge i stedet for, det tror jeg også vil smage godt! Det vil jeg prøve næste gang 😉
Kærligst fra Lærke
Tak for respons 🙂 Nyder dine opskrifter 🙂
Den 5. jul. 2014 kl. 13.20 skrev Disqus :
Det var så lidt 😉 og dejligt at høre, at du nyder mine opskrifter 🙂