For første gang her på min blog har jeg besøg af en gæsteblogger! Det er søde Line fra www.thefoodlover.dk som også blogger om sund mad. Hun har masser af spændende og lækre opskrifter på sin blog, som er værd at følge med på! Tag rigtig godt imod hende 🙂
Hej alle søde læsere derude.
Jeg hedder Line, og jeg har været så heldig at få lov til at lave et indlæg her på Lærkes fine blog. Jeg blogger hovedsagligt om sund mad og sunde fortolkninger af klassiske opskrifter, men der skal også være plads lækkerier og søde sager – både sunde og usunde, fordi jeg har en (meget) sød tand!
Min filosofi er, at sund mad ikke skal være kedeligt! Det skal være lækkert og velsmagende, fordi ellers er det da overhovedet ikke sjovt at leve sundt vel? 😉
En af de ting jeg elsker ved at lave sund mad, er udfordringen ved netop at lave noget som smager fantastisk, og som er lavet på gode og sunde ingredienser. Desuden elsker jeg at servere nogle af mine sunde lækkerier for venner og familie og dertil se deres overraskende ansigt, når jeg fortæller dem, at det er faktisk er lavet på sunde ingredienser. Det aller bedste ved at lave sunde søde sager og kager er selvfølgelig, at der ikke er nogen undskyldning for at tage et ekstra stykke! Jeg har valgt, at dele en af mine læseres absolut favoritter: Min sunde brownie.
Sund brownie:
- 2 bananer
- 150 g dadler
- 70 g hasselnødder
- 30 g mandler
- 50 g hakket mørk chokolade 85 %
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 spsk kakaopulver med top
- 3 æg
- 1-2 spsk kokosolie
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Blend dadler og bananer i en minihakker eller blender til en ensartet konsistens. Tilsæt blandingen i en skål
- Blend alle nødderne til det har konsistens som mel
- Tilsæt æg i skålen med dadler og banan og rør det godt sammen
- Tilsæt nødderne og alle de resterende ingredienser
- Hæld dejen i en lille springform (ca. 20-25 ca i diameter) beklædt med bagepapir
- Bag kagen ved 160 grader varmluft i 30-40 min, men hold øje med den, min fik knap 35 min. Den må IKKE få for meget!