Vegansk yoghurt

For nylig læste jeg et skønt blogindlæg: “Mild morgensmoothie” af Thomas Erex, som havde lavet en lækker smoothie, hvor han bl.a. brugte frosne bær og grønt! Det syntes jeg var en god idé, især i denne tid hvor det ikke er sæson for de friske. Derfor blev jeg inspireret til at lave denne veganske yoghurt. Den er lidt vildere og flottere i farven end de normale yoghurter, og det er da bare et plus! 😉 Mad med farve gør mig glad og gør smagen endnu bedre. I denne veganske yoghurt får du blandt andet fedt (fra avocadoen), protein (fra spinaten), naturligt frugtsukker (fra bananen og bærerne) og fibre (fra havregrynene).

_DSC1243vegansk-yogurt-1229

Til 2 personer/portioner skal du bruge:

  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 2 store kugler frossen spinat
  • ca. 5 frosne jordbær
  • 1 god håndfuld blåbær (ca. 10 stk.)
  • 1,5 dl. vand eller rismælk
  • 1 dl. glutenfri havregryn

Du kan også skifte bærerne ud med andre bær, hvis du f.eks. vil have en anden smag. En pose med blandede skovbær eller hindbær smager også super skønt! Hvis du vil have din yoghurt mindre grøn, så put flere bær i! Det kan være dejligt at variere lidt farvemæssigt/smagsmæssigt, så du bliver stimuleret forskelligt 🙂

Sådan gør du:

vegansk-yogurt-1231

Tag alt det frosne ud af fryseren. Put så bananen og avocadoen ned i din blender og tag spinaten og bærerne op af posen og læg også dem deri. Tilsæt nu vandet eller rismælken og havregrynene. Blend det hele indtil det har en ensartet konsistens.

vegansk-yogurt-1232 vegansk-yogurt-1233

Eftersom spinaten og bærerne er frosne, kan det tage lidt tid, før konsistensen er helt ensartet. Jeg plejer at blende i nogle sekunder, holde en pause på nogle minutter (eller hvad der lige passer ind i din morgenrutine) og så blende igen. Så plejer spinaten at være lettere at blende, da det især er den der kan drille.

vegansk-yogurt-1236_DSC1257

Servér med f.eks. nødder ovenpå, rosiner, kokosflager, blandet mysli, tørret bær som gojibær og morbær eller kerner og frø.

vegansk-yogurt-1240_DSC1250